ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ετοιμάζεται το νέο ΠΕΔΥ! Πότε ξεκινούν τα 4 πιλοτικά νέα κέντρα

Έρχεται σιγά σιγά το νέο ΠΕΔΥ καθώς ήδη ετοιμάζονται τα τελικά σχέδια.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ βρίσκεται στην τελικά του φάση και στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να είναι έτοιμο. Άλλωστε μπαίνουν οι τελικές πινελιές στο νομοσχέδιο, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών ρυθμίζονται και τα θέματα των μετακινήσεων του προσωπικού.


O σχεδιασμός και το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνει εθελούσια κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα κενά. Αντίστοιχη κινητικότητα θα υπάρξει και στο ΠΕΔΥ.

Μπορεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας να είναι έτοιμο προς τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα ψηφιστεί στη Βουλή. Εξάλλου στο νομοσχέδιο αναμένεται να ενταχθούν και άλλες τροπολογίες διαφορετικών υπουργείων κατά τη συνήθη τακτική.

Πάντως τα 4 πιλοτικά νέα ΠΕΔΥ αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2017.
Ήδη ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός επισκέφθηκε ένα από τα πιλοτικά νέα κέντρα του ΠΕΔΥ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αλλαγών αλλά και για να ενημερώσει τους αρμοδίους.


Μετακινήσεις γιατρών

Η αρχή των μετακινήσεων του προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, θα ξεκινήσει όπως φαίνεται από τους γιατρούς. Βασικός κανόνας βέβαια είναι να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με το νέο νομοσχέδιο που έφερε προς δημόσια διαβούλευση, ρυθμίζει το θέμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών και οδοντιάτρων του ΠΕΔΥ, δίνοντας συγκεκριμένες προθεσμίες ώστε όποιοι το επιθυμούν να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο σύστημα κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Πάντως σύμφωνα με τον Αν.Γενικό Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρό κάποιες κατηγορίες χειρουργών που δε συνάδουν με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα κενά.


Πηγή : healthreport