ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φύλλο και φτερό από σήμερα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για φάρμακα και υλικά από τους «ράμπο υγείας»!

Ακριβά φάρμακα και υλικά νοσοκομείων μπαίνουν στο στόχαστρο των «ράμπο Υγείας».

Στη συμπρωτεύουσα θα βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Σταύρος Ευαγγελάτος, προκειμένου να συντονίσει τους ελέγχους για τη διακίνηση των ακριβών φαρμάκων στα δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και των υλικών.

Ο κ.Ευαγγελάτος μετέβη στη Θεσσαλονίκη έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Υγείας ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων και ελέγχων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδος.


Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, περνά ήδη από το μικροσκόπιο όλο το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), καθώς υπήρχαν καταγγελίες πως ενώ στη χώρα μας οι ασθενείς ψάχνουν τα φάρμακά τους κάποιοι τα πωλούν εκτός χώρας κάνοντας τις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές.

Στο στόχαστρο όμως των «ράμπο Υγείας» είναι και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Πληροφορίες σημειώνουν ότι πολλοί -εντός και εκτός ΕΟΠΥΥ-ανησυχούν πως οι αιφνιδιαστικοί αυτοί έλεγχοι δεν είναι τυχαίοι και πιθανώς να σχετίζονται και με πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Κάτι που άλλωστε είχε συμβεί και πέρυσι τέτοιο καιρό όταν υπουργός ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν με αφορμή τιμολόγια για φάρμακα αξίας 100 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα.
Παράγοντες του ΕΟΠΥΥ έλεγαν ότι η μη καταχώρηση των τιμολογίων, καθυστέρησε εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού στα φαρμακεία του Οργανισμού.


Πηγή : healthreport