ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Την απομάκρυνση Πολάκη ζητά η Αντιπολίτευση

Tην απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ζητά σύσσωμη σχεδόν η Αντιπολίτευση, μετά την επίθεση του τελευταίου γύρω από το δικαστικό σώμα και τις δηλώσεις του για παραδικαστικά κυκλώματα. 

Ειδικότερα, Ν. Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, ζητούν την απομάκρυνση του κ. Πολάκη.


Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση. Ο ένας υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη. Ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών. Στηρίζει έτσι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του υπουργού του. Και επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι».


Στο ίδιο μήκος κύματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής σημείωσε ότι «Έχουμε περάσει σε ένα σουρεαλιστικό κόσμο όπου γίνεται ανεκτή από την κυβέρνηση οποιαδήποτε απίστευτη δήλωση μέλους της. Η δήλωση του κ. Πολάκη συνιστά ατόπημα και πρόκληση απέναντι στο πολίτευμα. Δε μπορεί η κυβέρνηση να το αντιμετωπίζει σαν "έλασσον" επεισόδιο».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του συνδέει το παραλήρημα Πολάκη με την άρση ασυλίας του για παλαιότερες εκκρεμότητές του με την Δικαιοσύνη και προσθέτει: αναφέρει ότι «...Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη "αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που "κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται».

Στο ίδιο σκληρό μήκος κύματος ήταν και οι ανακοίνωση του Ποταμιού, το οποίο ανέφερε: «Ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι είναι υπουργός. Με το γνωστό ύφος του ψευτόμαγκα συνεχίζει τις καφενειακού τύπου δηλώσεις. Επειδή οι καταγγελίες είναι πολύ βαριές, τον καλούμε να μιλήσει συγκεκριμένα και με στοιχεία. Απ΄ όσα είπε ο υπουργός προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για την κυβέρνηση: τι κάνει αν σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, αυτόν της δικαιοσύνης, επικρατεί η ανομία; Πώς την ανέχεται; Τι έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για την αντιμετώπιση του παραδικαστικού κυκλώματος που καταγγέλλουν οι υπουργοί της; Εκτός κι αν όλα αυτά είναι από τις γνωστές κουβέντες του αέρα, που είναι το αγαπημένο σπορ των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Να σημειώσουμε ότι για τις δηλώσεις Πολάκη έντονα έχει αντιδράσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε χθες ότι «τιμά τον κάθε δικαστικό και δηλώνει στην διάθεση της Δικαιοσύνης».


Πηγή: onmed