ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία αύριο από τις 11 έως τις 4 μετά το μεσημέρι

Πανελλαδική στάση εργασίας προκήρυξε για αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, η Πανελλήνιο Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Νοσοκομείων. Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί να λάβουν μέρος και εντός των προαυαλίων των νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ ενώ όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της δικεδικούν «μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών».


Γιατροί ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών, από 1ης Ιουλίου, αποφάσιασαν εξάλλου και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, απαιτώντας «τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο τις οποίες δεν τακτοποιεί η διοίκηση του Οργανισμού».
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θεσμικό όργανο των γιατρών κάνει λόγο για θεωρία του χάους αφού ο ΕΟΠΥΥ αποδεικνύεται για μία φορά ακόμη ασυνεπής τη στιγμή που αυτοί συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους αν και είναι πνιγμένοι στις οικονομικές εκκρεμότητες. "Οι υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές, ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς δεν κάνει πίστωση». Οι γιατροί κάνουν έκκληση να ταχτοποιηθούν οι εκκρεμότητες υπογραμμίζοντας ότι "ο τίμιος γιατρός του Οργανισμού που κάνει τη δουλειά του σωστά αργοπεθαίνει".


Πηγή : healthview