ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πυρά στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναφορές σε ΕΚΟΦίτες, ιερόδουλες και "μπιλιετάκια", περιελάμβανε η συζήτηση για το ασφαλιστικό, στην οποία μετείχαν δύο νυν και δύο πρώην υπουργοί Υγείας.

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις γιατρών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, διεξήχθη κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.


Μιλώντας αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη:

“Εσείς κύριε Πολάκη, μην πολυμιλάτε. Ο εισαγγελέας θα ασχοληθεί μαζί σας για τις ελλείψεις στις εντατικές, θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Γιατί, κύριε Πολάκη, το ξέρετε έχετε διαπράξει κακούργημα. Θα λογοδοτήσετε. Περνάνε τώρα όλα όσα κάνετε, αλλά δεν θα περνάνε για πολύ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και αντεπιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη, αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση στο ΚΕΕΛΠΝΟ έως και το 2014.

Το Κέντρο – είπε – έδινε σε μιντιάρχες χρήματα για τη διαφημιστική προβολή του, προκειμένου να έχουν ασυλία και πως για πρώτη φορά η παρούσα πολιτική ηγεσία διορίζει με κριτήρια ΑΣΕΠ όταν επί τόσα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια.

Περιέλαβε, δε, όσους είχαν θητεύσει υπουργοί Υγείας, αναφέροντας τους κ.κ. Βορίδη και Λοβέρδο.


Επιστήμονες

Επεσήμανε, δε, ότι η νέα διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελείται από αξιόλογους επιστήμονες, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η προηγούμενη διοίκηση του Κέντρου είχε διοριστεί από τον προηγούμενο υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κάλεσε, δε, τον κ. Πολάκη να ζητήσει τον λόγο από τον κ. Κουρουμπλή για τους ανθρώπους που είχε τοποθετήσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ!


ΕΚΟΦίτης

Τον λόγο ζήτησε επί προσωπικού και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος – μιλώντας στον ενικό – χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη “ΕΚΟΦίτη” και τον κάλεσε να “πλένει το στόμα του όταν μιλάει για εκείνον”.

Ακολούθησε ανταπάντηση του κ. Πολάκη: “Τους χαρακτηρισμούς περί ΕΚΟΦιτών σας τους επιστρέφω. Το χέρι σας να το κουνάτε εκεί που σας παίρνει. Όχι σε μένα. Αυτό που σου λέω. Άλλον κατήγγειλε ο ΟΗΕ για τη διαπόμπευση των οροθετικών, όχι εμένα”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε στον κ. Λοβέρδο ότι επειδή το κόμμα του είχε τη συγκεκριμένη διαδρομή, το έστειλε ο λαός στη θέση που βρίσκεται τώρα...


Πηγή : iatronet