ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΜΑΤ σε γιατρούς και υγειονομικούς! Στα κάγκελα οι κλάδοι για το ασφαλιστικό

Όσα επί χρόνια κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι τα εφαρμόζει τώρα στην πράξη, αφού…απαντά με ΜΑΤ στους γιατρούς και τη συγκέντρωση τους κατά του ασφαλιστικού.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πλήρη εξάρτηση βρήκαν μπροστά τους γιατροί αλλά και όλοι οι υγειονομικοί που επιχειρούσαν το απόγευμα της Κυριακής να φθάσουν στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό -φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται.


Χιλιάδες γιατροί, επιστήμονες του τομέα της Υγείας αλλά και φαρμακοποιοί βρίσκονται όπως και οι περισσότεροι επιστημονικοί φορείς στο δρόμο προκειμένου να αποτρέψουν το πιο καταστροφικό νομοσχέδιο να πάρει το πράσινο φως από το Κοινοβούλιο.

Οι συγκεντρωμένοι επιστήμονες (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κ.α.) επιχείρησαν να φθάσουν στη Βουλή μέσω της οδού Ακαδημίας.

Ωστόσο στην οδό Κανάρη τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πλήρη εξάρτηση διέκοψαν την πορεία των επιστημόνων προκειμένου να μη φθάσουν στη Βουλή. Χρειάστηκε να γίνουν διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα για να μπορέσουν τελικά να φθάσουν στη Βουλή οι γιατροί και οι Υγειονομικοί.

Να σημειωθεί ότι το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει εκτός των άλλων και τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι επί μήνες τώρα διαμαρτύρονται με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Μάλιστα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει διαμηνύσει πως θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ονομάτων και την παραπομπή τους για διαγραφή, όσων βουλευτών φαρμακοποιών ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος εδώ και καιρό με δηλώσεις του στη συνάντηση όλων των φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, είχε ανακοινώσει πως θα προτείνει την διαγραφή των βουλευτών φαρμακοποιών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Και αυτή η Κυβέρνηση τιμωρεί τον μικρομεσαίο φαρμακοποιό , αλλά και όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, που θέλουν να είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος. «Με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στα φαρμακεία, ως επακόλουθη συνέπεια του φαρμακευτικού διωγμού των προηγούμενων ετών. Η επώνυμη καταδίκη αυτών που μας κλείνουν είναι η μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος μας» , κατέληξε.



Πηγή : healthreport