ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΣΥΦΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Επιστολή προς τα μέλη του σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως διαπιστώνετε και εσείς καθημερινά, η κατάσταση με τις μειωμένες παραλαβές φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. 
Τα φάρμακα που αποστέλλουν οι εταιρίες φθάνουν με το σταγονόμετρο και καλείται ο συνεταιρισμός με 1.000 περίπου μετόχους να επιμερίσει 20 – 30 τεμάχια που στέλνουν σε συγκεκριμένα είδη. Η συμπεριφορά αυτή φέρνει σε απόγνωση τα φαρμακεία αλλά και τους υπαλλήλους μας που καλούνται να τη διαχειριστούν καθώς και την δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκειά
σας, ενώ την ευθύνη τη φέρουν καθαρά οι φαρμακευτικές εταιρίες.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε συνημμένα μία ενδεικτική κατάσταση με τις ληφθείσες ποσότητες από τον ΣΥ.ΦΑ. συγκεκριμένων φαρμάκων από διάφορες εταιρίες στο 3μηνο του 2016 συγκριτικά με το αντίστοιχο 3μηνο του 2015 και 2014.
Παράλληλα υπάρχουν και άλλα είδη (όπως π.χ. PROLIA, XARELTO, ELIQUIS, VASEXTEN, VESICARE κ.α.) στα οποία οι εταιρίες αδυνατούν να καλύψουν την αυξημένη  ζήτησή μας.

Η λύση του προβλήματος δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε με μια φωνή, να πρωτοστατήσουμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Εμείς από την πλευρά μας θα αποστείλουμε για μία ακόμη φορά καταγγελία στον ΕΟΦ. Συγχρόνως μαζί με την Ομοσπονδία μας (Ο.Σ.Φ.Ε.) και τους άλλους συνεταιρισμούς θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο διεκδίκησης των ποσοτήτων που δικαιούμαστε.
Την ίδια επιστολή απευθύνουμε και στον ΠΦΣ με την παράκληση να τεθεί κι αυτό το πολύ μεγάλο μας πρόβλημα στα θέματα για τα οποία παλεύει τον τελευταίο καιρό.

Το σημαντικότερο όλων είναι να νοιώσουν οι εταιρίες την πίεση από κάθε έναν ξεχωριστά. Σας προτείνουμε λοιπόν μόλις διαπιστώνετε σοβαρό πρόβλημα τροφοδοσίας να προχωράτε σε άμεση καταγγελία στον ΕΟΦ για την έλλειψη του φαρμάκου.

Φτάνουν πια τα ψέματα από τις εταιρίες περί ομαλής τροφοδοσίας της αγοράς. Είναι πλέον πασιφανές ότι αυτό δεν ισχύει. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Οι απευθείας πωλήσεις που τους αποδίδουν περισσότερα, η μείωση επισφαλειών και ανοιγμάτων στην αγορά,  η γενικότερη ίσως κατάσταση της χώρας που επιτρέπει στις μητρικές εταιρίες να μην στέλνουν τις ποσότητες που χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε τι απ΄όλα αυτά συμβαίνει, όμως οφείλουμε να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε συντεταγμένα αυτά που δικαιούμαστε.

Επειδή ο Συνεταιρισμός μας είναι ένας υγιής οργανισμός και η προσπάθεια που κάνουμε είναι ομαδική και καθημερινή, παρακαλούμε όσοι συνάδελφοι, τυγχάνει να έχουν κάποια στιγμή ποσότητα από κάποιο είδος που είναι σε έλλειψη και δεν το χρειάζονται, να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ΄΄M2M (Member to Member) ελλείψεις΄΄ στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα eOrder η οποία δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό (να τα διαθέτει σε άλλους συναδέλφους προς κάλυψη επειγουσών αναγκών τους).  Βέβαια αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να ικανοποιηθούν όλοι όταν οι ποσότητες που παραλαμβάνουμε σε πολλά φάρμακα είναι της τάξης των 20 – 30 τεμαχίων τον μήνα.   

Με την υπόσχεση να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και μεμονωμένα ως ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ αλλά και μέσω της Ομοσπονδίας μας (Ο.Σ.Φ.Ε.) να απαιτούμε και να αγωνιζόμαστε για την απρόσκοπτη λειτουργία μας, σας δηλώνουμε ότι οι επαφές με την Αθήνα είναι συνεχείς και εκ μέρους των Υπεύθυνων Αγορών αλλά και του Δ.Σ., με συχνότατες συναντήσεις και εδώ αλλά και στην έδρα τους.