ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Πρωταπριλιά για αγώνες, πανηγυρισμούς και κλάμματα...

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αφού η είδηση «παίζει» εδώ και δύο-τρεις μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος κ. Ξανθός θα μας βάλουν τα γυαλιά. Όλα τα σοβαρά μέσα που ασχολούνται ενδελεχώς με την Υγεία διατυμπανίζουν εδώ και μέρες πως επίκεινται προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα τμήματα ακτινοθεραπείας, που τόσο πολύ ταλανίζονται λόγω της έλλειψης προσωπικού. Τονίζουν δε, πως το Υπουργείο Υγείας τα κατάφερε τόσο καλά, που θα προσλάβει ιατρικό προσωπικό ακόμα και στα νοσοκομεία όπου δεν υπάρχουν τέτοια τμήματα... Τι πιο ελληνικό... Τι πιο όμορφο...


Όλα αυτά θα γίνουν στα ελληνικά νοσοκομεία, τα οποία από την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ ακόμα είναι ακέφαλα και εκκρεμεί ο διορισμός διοικητών. Το μπάχαλο αυτό δεν έχει προηγούμενο. Πρόσφατα μάλιστα είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που αναφέρουν πως ο διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων των διοικητών είναι ακόμα πολύ πίσω, με την αρμόδια επιτροπή να εξετάζει ακόμα και φακέλους υποψηφίων που ως προϋπηρεσία κατείχαν τη θέση του σερβιτόρου, μέχρι ακόμα και εν ενεργεία αεροσυνοδούς. Απέκλεισαν σε πρώτο στάδιο, λέει το ρεπορτάζ, μόνο τις αιτήσεις που δεν είχαν συμπληρωθεί σωστά...

Δεν τολμούμε να φανταστούμε τί θα γινόταν εάν όλη αυτή η παράσταση θεάτρου του παραλόγου ανέβαινε με τις ευλογίες μιας οποιαδήποτε άλλης κυβέρνησης. Θα ξεσηκωνόταν το πανελλήνιο. Τώρα όμως η κυβέρνησή μας ως ύπατο συντονιστή αυτού του τσίρκου διορίζει ένα Βέλγο στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της, εκείνου του πρώην «Ελληνικού Φεστιβάλ Επιδαύρου», ο οποίος αφουγκραζόμενος το κλίμα στην πατρίδα μας το μετονομάζει σε «Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου» και προκρίνει για πρώτη παράσταση το αμφιλεγόμενο έργο με τίτλο Mount Olympus που είναι γνωστό και ως «Παλλόμενα Πέη». Τι πιο ταιριαστό... Μας χλευάζει ολόκληρος ο κόσμος κι εμείς κοιτούμε να μη χάσουμε εκπομπή από το αγαπημένο μας πρωϊνάδικο ή μεσημεριανό τηλεοπτικό ψυχαγωγικό show.

Με συνομιλητές αυτού του κύρους και αυτής της δυναμικής συνομιλούν και οι φαρμακοποιοί. Χθές μόλις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος εκπροσωπούμενος από τον Προέδρό του κ. Λουράντο και τους ηρακλείς του στέμματος και προνομιακούς συνοδοιπόρους κ.κ. Βαλτά και Σοφιανόπουλο επισκεύθηκε τον Υπουργό Υγείας με την πρόθεση να καταθέσει Σχέδιο Κοινωνικής Φαρμακευτικής Πολιτικής και να συζητήσει θεσμικά  ζητήματα του κλάδου. Όλα αυτά βέβαια χωρίς ΟΥΔΕΙΣ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ να είναι ενημερωμένος σχετικά για τη συνάντηση και χωρίς αυτό να έχει ουδέποτε πραγματοποιήσει συζήτηση περί σχεδίου κοινωνικής φαρμακευτικής πολιτικής.

Διέπραξε μέγα αμάρτημα βέβαια, καθώς αποτελεί προσβολή για μια αριστερή κυβέρνηση να της υποδεικνύει άλλος, έστω κι αν αυτός ο άλλος είναι ευεργέτης της μεγάλος, τα σχέδια για κοινωνική φαρμακευτική πολιτική. Παρ' όλα αυτά βέβαια, ακολούθησαν δηλώσεις περί ωραρίου και ανάγκης ρύθμισής του, για eshop και ιδιοκτησιακό, λίγο θολές, λίγο απ΄όλα και λίγο, συγκρατημένα πανηγυρικές, αλλά πολύ «πιασάρικες». 

Όλα αυτά, εν΄όψει του Hellas Pharm που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και θα αποτελέσει τον «κόμβο» επικοινωνίας του φαρμακευτικού κόσμου με την Πολιτεία, αφού και φέτος θα παρευρευθεί ο Υπουργός Υγείας και θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση για τα ΜΥΣΥΦΑ. Μας είναι αδύνατον να μη θυμηθούμε την αντίστοιχη περσινή εμφάνιση του κ. Κουρουμπλή, τέτοιες μέρες πάλι, στο Hellas Pharm, ο οποίος δήλωσε έτοιμος με μια απλή εγκύκλιο, την ερχόμενη Δευτέρα να ακυρώσει το νόμο για την πολυϊδιοκτησία και πως θα έλυνε και το θέμα του ωραρίου. Αντ΄αυτού μας ήρθε μια περιποιημένη ΚΥΑ απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού. Αύριο στο Hellas Pharm αναμένεται πολύ αγωνιστική η παρουσία των φαρμακοποιών, πολύ μας στοίχισε ο περσινός πανηγυρισμός... φέτος θα πάμε προετοιμασμένοι, θα έχουμε κι εφεδρικό καλσόν.

Με αφορμή τα παραπάνω και το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, ευχόμαστε σε όλους τους ανωτέρω χρόνια πολλά και καλή Πρωταπριλιά, και τους ευχαριστούμε κυρίως που επιλέχθηκαν για την ψυχαγωγία μας.

Pharma Team