ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΥ οι δαπάνες για ακτινοθερεπείες

Στο μικροσκόπιο του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται οι δαπάνες για ακτινοθεραπείες των ασφαλισμένων του. Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης Ακτινοθεραπειών eRadiotherapy και από την Δευτέρα που μας πέρασε οι συμβεβλημένοι πάροχοι υπηρεσιών Ακτινοθεραπείας είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν και για κάθε μήνα περιόδου υποβολής στο εξής, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (Πε.Δι.) του ΕΟΠΥΥ που υπάγονται, τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συγκεντρωτική κατάσταση ασθενών που υποβλήθηκαν σε Ακτινοθεραπείες, σε έντυπη μορφή, που υπογράφεται (με σφραγίδα και υπογραφή) σε κάθε σελίδα τόσο από τον διοικητικά υπεύθυνο υποβολής του συμβεβλημένου παρόχου (όπως αυτός ορίζεται στην υφιστάμενη σύμβαση), όσο και από τον επιστημονικά υπεύθυνο Ιατρό ειδικότητας Ακτινοθεραπευτή – Ογκολόγου του Τμήματος.

2. Συμπληρωμένες υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/1986, για καθέναν από τους ασθενείς που περιλαμβάνονται στη μηνιαία συγκεντρωτική κατάσταση υποβολής (ισχύει από την υποβολή Φεβρουαρίου 2016 (δηλαδή από 1-3-2016 και μετά) και όχι για την υποβολή του Ιανουαρίου 2016, λόγω καθυστέρησης στην ανακοίνωση των δικαιολογητικών). Για κάθε ασθενή δηλαδή που υποβλήθηκε σε οποιαδήποτε πράξη Ακτινοθεραπείας μέσα στο μήνα που υποβάλλεται, θα πρέπει να υπάρχει μία (1) υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση, με συμπληρωμένα τα στοιχεία του ασθενούς.

3. Αποδεικτικό υποβολής μηνιαίων δαπανών μέσα από την επιλογή Φορολογικά Παραστατικά, όπως άλλωστε ίσχυε και στον παλαιό τρόπο υποβολής (με τη χρήση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών).

4. Συνολικό κατά περίπτωση φορολογικό στοιχείο με τη αξία των υπηρεσιών της μηνιαίας υποβολής. Οι υπάλληλοι των Πε.Δι. που θα δέχονται τα παραστατικά υποβολής, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το νέο σύστημα υποβολής, ιδιαίτερα ως προς τα συνολικά αιτούμενα ποσά και να τα συγκρίνουν με παλαιότερες υποβολές (του τελευταίου 3μήνου) του παρόχου για τυχόν αποκλίσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Ο παλαιός τρόπος υποβολής (ηλεκτρονικά παραπεμπτικά) θα συνεχίσει να ισχύει έως 31-3-2016 και μόνο για τους ασθενείς που ξεκίνησαν τη θεραπεία τους έως και 31-12-2015.