ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δείτε την κοινή ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων μετά την σύσκεψη της Δευτέρας

Την εξής κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου οι επιστημονικοί φορείς οι οποίοι απέχουν από τον διάλογο με την κυβερνηση για το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού νόμου:

"Σε κοινή σύσκεψη των επιστημονικών φορέων-ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου (Γ.Γενναδίου 4), οι επιστημονικοί φορείς-ελεύθεροι επαγγελματίες εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο, ο οποίος γίνεται μέχρι σήμερα χωρίς αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.


Θεωρούν ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικού. Διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει ασφαλίστρου και παροχής και ουχί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.
Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν σε συγκεκριμένες προτάσεις".


Πηγή : ygeia360