ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέες καθυστερήσεις στην τιμολόγηση…

Ανάσα δεν προλαβαίνουν να πάρουν οι Φαρμακευτικές Εταιρίες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Το νέο επεισόδιο στην τιμολόγηση αφορά στα νέα φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, στον αέρα βρίσκεται η τιμολόγηση φαρμάκων, αναφοράς και γενοσήμων, για τα οποία έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στον ΕΟΦ ακόμη και από τον περασμένο Αύγουστο!

Να θυμίσουμε ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση επιβάλει την προσθήκη στη γενική ανατιμολόγηση όλων των νέων φαρμάκων που έχουν υποβάλλει αίτημα 30 ημέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας για τα γενόσημα και 90 ημέρες για τα φάρμακα αναφοράς.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με επιστολή του στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ζητάει να συμπεριληφθούν άμεσα οι τιμές όλων των νέων φαρμακευτικών προϊόντων σε νέο Δελτίο Τιμών.

Εκτιμάται, λοιπόν, ότι όλα τα νέα φάρμακα αναφοράς και γενόσημα που έχουν υποβάλλει εγκαίρως αιτήματα τιμολόγησης θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, τα μεσάνυχτα έληξε η προθεσμία για τους Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας να υποβάλουν φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων και μετά την επεξεργασία από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ αναμένεται να αναρτηθούν οι προτεινόμενες τιμές για την έναρξη της διαβούλευσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες

Πηγή