ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: 6η Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Για 6η συνεχή φορά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία των μελών και φίλων του την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου από τις 14:30 έως τις 18:30.
Επειδή η ανάγκη για αίμα είναι πραγματικά μεγάλη παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να μετέχουν είτε οι ίδιοι, είτε συγγενείς και φίλοι τους. 
Είναι υποχρέωση αλλά και ευθύνη όλων να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την αιμοδοσία του συλλόγου. Όπως πολλές φορές έχουμε πει, δεν πρέπει να περιμένουμε να βρεθούμε σε ανάγκη για να διαπιστώσουμε την σημασία της ύπαρξης της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας. Ως φαρμακοποιοί γνωρίζουμε πολύ καλά τα ωφέλη της "θεραπείας" αλλά ακόμα περισσότερο την δύναμη της "πρόληψης". Έτσι λοιπόν το
μόνο που χρειάζεται είναι να δώσουμε το "παρών" στην 6η κατά σειρά αιμοδοσία.
Η δυναμική σας παρουσία είναι επιβεβλημένη. Θέλουμε να είστε όλοι στα γραφεία του συλλόγου με "τα μανίκια σηκωμένα" και να στηρίξετε, όχι μια απλή εκδήλωση αλληλεγγύης, αλλά την δική σας προσπάθεια, το δικό σας έργο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

  • Επειδή η ώρα διεξαγωγής της αιμοδοσία είναι το μεσημέρι θα πρέπει να έχετε φάει κάτι ελαφρύ δύο με τρεις ώρες πριν την αιμοδοσία, ΟΧΙ μεσημεριανό. Ούτε θα πρέπει να είστε νηστικοί.
  • Δεν θα πρέπει να βρίσκεστε υπό αγωγή φαρμάκων, διότι αυτό αυτόματα σας αποκλείει από την αιμοδοσία. Επίσης θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο από την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Πάντοτε στην αιμοδοσία παρευρίσκεται γιατρός που έχει την ευθύνη της επιλογής των αιμοδοτών και είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει σε οποίες απορίες μπορεί να έχετε.
  • Την ημέρα της αιμοδοσίας πίνουμε πολλά υγρά, τόσο πρίν όσο και μετά την αιμοδοσία.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης