ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ένα βήμα πριν την ανάρτηση η Θετική Λίστα Φαρμάκων

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στην Επιτροπή της “Θετικής Λίστας για την ένταξη νέων φαρμάκων στο σύστημα αποζημίωσης απο την κοινωνική ασφάλιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, η Επιτροπή πρόλαβε “στο τσάκ” τις προθεσμίες, εξετάζοντας τα νέα φάρμακα και έτσι στη λίστα, η οποία αποστέλεται εντός της ημέρας και στον ΕΟΦ, εντάχθηκαν περί τα 21 νέα μόρια, χωρίς να διαφαίνονται ουσιαστικά προβλήματα.

Η θετική λίστα, με την προσθήκη των αντίστοιχων ποσοστών αποζημίωσης, περνάει και από τη Διεύθυνση Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, πριν την ανάρτηση της. Στη συνέχεια, αναμένεται να δοθεί διορία ενός 24ωρου για να την εξετάσουν οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας και να διατυπώσουν τυχόν ενστάσεις, πριν λάβει την υπογραφή του Ανδρέα Ξανθού και αποσταλλεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προς δημοσίευση.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, η Αριστοτέλους θα προλάβει και την προθεσμία της 5 Φεβρουαρίου, την οποία προβλέπουν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την έναρξη ισχύος των νέων τιμών φαρμάκων και κατ’ επέκταση, των φαρμάκων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: virus.com.gr