ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Υπ. Εργασίας: Ένα βήμα πίσω, με επιτροπή για τις εισφορές γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών

Η επιτροπή θα μελετήσει την δυνατότητα καταβολής εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενόψει ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ένα βήμα πίσω, φαίνεται πως κάνει η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση για κοινή δράση υγειονομικών, δικηγόρων και μηχανικών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη δραστηριοποίησή τους από την δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιβαρύνσεων.


Σε σύσκεψη που είχαν στη διάρκεια της ημέρας ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αποφάσισαν τη σύσταση μικτής τεχνικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων φορέων των Ανεξάρτητων Απασχολουμένων (γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η επιτροπή αυτή συγκροτείται "προκειμένου να μελετήσει και να διατυπώσει προτάσεις για τον εξορθολογισμό της εισφοροδοτικής ικανότητας των Ανεξάρτητων Απασχολουμένων, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση σε διαρκή διάλογο με την ελληνική κοινωνία".


Πηγή : healthmag