ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Υγεία για την απεργία της 4ης Φλεβάρη

Τις επόμενες κινήσεις τους με βάση τις επαφές που έκαναν με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων για το Ασφαλιστικό, καθώς και τις υποσχέσεις που απέσπασαν, θα εξετάσουν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων της χώρας στις 12.30 στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σε κάθε περίπτωση, οι εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις μέχρι και τις 4 Φλεβάρη – ημέρα κατά την οποία θα παραλύσει τόσο η δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας λόγω 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας – ισχύουν κανονικά.


Στο πλαίσιο αυτό:

την Πέμπτη 28/1 οι γιατροί βάζουν συμβολικό «λουκέτο» στα γραφεία των Συλλόγων τους σε όλη τη χώρα,
στις 28 και 29 του μήνα απέχουν από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία, όπως συμμετοχές σε επιτροπές (πλην ΑΜΕΑ), γνωματεύσεις, πιστοποιητικά κ.λπ. και
στις 1 και 3 Φλεβάρη απέχουν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Την ίδια ώρα, σε οργάνωση της συμμετοχής του κλάδου στην απεργία της 4ης Φλεβάρη, που αποφάσισαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των 22 φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη της 22ας Γενάρη, καλεί τους Προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Ειδικότερα, τους εφιστά την προσοχή να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση της αφίσας της απεργίας στις προθήκες των φαρμακείων και να αξιοποιήσουν το προπαγανδιστικό σποτ που δημιούργησε ο ΠΦΣ και αποδέχθηκαν όλοι οι φορείς.

“Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να είναι μεγάλη για να δείξουμε και σε αυτή την κυβέρνηση ότι ο Φαρμακευτικός κλάδος έχει ακόμη δύναμη και μπορεί να αντισταθεί” τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος.

“Το Ασφαλιστικό αναδεικνύεται σε ένα μείζον θέμα τόσο για τον κλάδο μας όσο και για την ελληνική κοινωνία. Μετά την λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων – που έχουν και συνέχεια από τις πληροφορίες που έχουμε-έρχεται η οικονομική επιδρομή μέσω του ασφαλιστικού, για να μας πλήξει ανεπανόρθωτα” καταλήγει.


Πηγή : virus