ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


ΕΟΠΥΥ: Παράταση στην παράταση των συμβάσεων των παρόχων

Ανακοινώθηκε και επίσημα στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ! Οι συμβάσεις των παρόχων υγείας έλαβαν ακόμη μια παράταση.
Με την οριστική ανανέωση τους να έχει αναδειχθεί σε «γόρδιο δεσμό» και το ΦΕΚ της παράτασης ακόμη να αγνοείται, κατά τους γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, τη νέα παράταση των συμβάσεων έως τα τέλη του έτους.

Πρόκειται για την παράταση που ακολουθεί την… παράταση της ισχύος των συμβάσεων των παρόχων η οποία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Είχε, άλλωστε, προαναγγελθεί και στα μέσα του Σεπτεμβρίου.


Συγκεκριμένα, αφορά στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με:
Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης Αποθεραπείας, Ιατρούς, Διαγνωστικά Εργαστηρία, Φυσικοθεραπευτές, Πολυϊατρεία, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Οικοτροφεία, Ιδρύματα Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για Αμέα, Ιδρύματα Ασυλικού Τύπου, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, καθώς και για όσες εκ των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα η διαδικασία σύναψης των νέων συμβάσεων.

Η παράταση της ισχύος των συμβάσεων εγκρίθηκε σύμφωνα με τις αριθμ. 644/Συν.240/2.9.2015 και 643/συν.240/02-9-2015 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.


ΦΕΚ αγνοείται

Η απουσία δημοσίευσης των αποφάσεων παράτασης σε ΦΕΚ δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους γιατρούς, που κάνουν λόγο για πιθανό κίνδυνο στις πληρωμές των παρόχων.
«Αν και δίδονται τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ , ουδεμία σχετική διάταξη είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υφίσταται ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό», αναφέρει σε ανακοίνωση του Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
«Μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της παρούσας, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα για τον μήνα Ιούλιο», τονίζει ο ΙΣΑ και ζητάει για ακόμη μια φορά, άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ.

Πηγή: virus