ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ισλανδία: Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε ηπατοπαθείς

Kristján Þór Júlíusson Πρόσβαση σε νέα και καινοτόμο θεραπεία της ηπατίτιδας C, εξασφαλίζει σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς το ισλανδικό κράτος, στο πλαίσιο μιας νέας καμπάνιας για την προαγωγή της υγείας.
Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Kristján Þór Juliusson, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνάψει σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead, για την προμήθεια φαρμακευτικής αγωγής για την ηπατίτιδα C για 1.200 ανθρώπους. Ως αντάλλαγμα για την παροχή των δωρεάν φαρμάκων, το ισλανδικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης συμφώνησε να ερευνήσει τα αποτελέσματα της θεραπείας στους ασθενείς. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο καθένας που έχει διαγνωστεί με τον ιό στην Ισλανδία προβλέπεται να λάβει πέρα από τη θεραπεία, ενημέρωση και συμπληρωματική αγωγή.


Στην Ισλανδία, υπάρχουν περίπου 1.000 άτομα που έχουν ηπατίτιδα C, η οποία και αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Εάν ωστόσο αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο ήπαρ.
«Αυτή η είδηση σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στην Ισλανδία διαγνωστεί με την ασθένεια μπορεί να λάβει θεραπεία. Έρευνες δείχνουν ότι η παροχή θεραπείας με νέα και ισχυρά φάρμακα μπορεί να βοηθήσει σχεδόν τον καθένα να επανακάμψει” δήλωσε ο Δρ Sigurður Olafsson από το Τμήμα Ηπατικών Ασθενειών του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο καθηγητής ελπίζει ότι με την επεξεργασία ενός τόσο μεγάλου αριθμού ασθενών μπορεί να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της ασθένειας στην Ισλανδία.
Πηγή : virus