ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τον ΕΟΦ επισκέπτεται ο Βλασταράκος


Με προσφυγή για αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε περίπτωση που η εφαρμογή της ΥΑ για τα γενόσημα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί με λογιστικά κριτήρια και μόνο.

Το θέμα της αύξησης των γενοσήμων κατά 5% το μήνα, συζητά αυτή την ώρα με την Πρόεδρο του ΕΟΦ, ο Μιχάλης Βλασταράκος, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού μαζί της. 


Αυτό που θα υποστηρίξει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είναι πως οι γιατροί θεωρούν τόσο θεμιτή όσο και επιθυμητή την περαιτέρω διείσδυση των αντίγραφων φαρμάκων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δεν δημιουργεί προβλήματα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων και στην ιατρική λειτουργία. 



Αυτό κατά τους γιατρούς συνεπάγεται καταρχήν αξιόπιστα σκευάσματα όπως είναι τα ελληνικά. Επιπλέον, συνεπάγεται η συνταγογράφηση να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και χωρίς την επιβολή ποινών.

Σε συνέχεια των προαναφερόμενων, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ θα τονίσει επίσης την ανάγκη να διευκρινιστούν τα γενόσημα ανά θεραπευτική κατηγορία, καθώς και τα off patent φάρμακα και να ενσωματωθούν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται πως διασφαλίζεται η αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων στην αγορά με επιστημονικό τρόπο, λένε οι γιατροί.

Σε περίπτωση που τα προαπαιτούμενα που θέτει ο κλάδος δεν πληρούνται, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ επιφυλάσσεται να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Παρασκευή, να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική ΥΑ.

Πηγή : virus