ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πληρώθηκαν για τον Απρίλιο οι φαρμακοποιοί! Πόσες μέρες καθυστερεί ο ΕΟΠΥΥ;

Σε νούμερο ένα κακοπληρωτή αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αυξάνει πλέον τις καθυστερήσεις του στις αποπληρωμές των οφειλών του.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας πήραν και τα τελευταία χρήματά τους οι φαρμακοποιοί για συνταγές που εκτέλεσαν για τον μήνα Απρίλιο. Ο κλάδος είχε λάβει μια προκαταβολή ενώ μόλις χθες εξοφλήθηκε.


Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των φαρμακοποιών ξεπερνούν πλέον κάθε προηγούμενο δεδομένου πως ο ΕΟΠΥΥ λόγω έλλειψης ρευστού τους καταβάλει τα χρήματά τους με αργοπορία…110 ημερών και βάλε.
Ο κλάδος διαμαρτύρεται όχι τυχαία καθώς προαγοράζει τα φάρμακα για να τα διαθέσει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Γι αυτό άλλωστε και οι φαρμακοποιοί πληρώνονται συνήθως νωρίτερα από άλλους ιδιώτες παρόχους που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο οι καθυστερήσεις αυτές φαίνεται πως αρχίζουν να δημιουργούν σοβαρά πλέον προβλήματα στους φαρμακοποιούς και ειδικά στα μικρά συνοικιακά φαρμακεία όπου η δυνατότητα ρευστού είναι περιορισμένη.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι φαρμακοποιοί που υποστηρίζουν ότι λόγω των γενικότερης οικονομικής κατάστασης και των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων στην αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, είναι πιθανό να έχουν δυσκολία τροφοδοσίας των φαρμακείων τους με φάρμακα.

Πηγή : healthreport