ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Οργισμένοι οι χρονίως πάσχοντες με τον Π.Φ.Σ. - Λόγος για ατομικές συμβάσεις από μέλος ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

Εξοργισμένοι είναι οι χρονίως πάσχοντες με την ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που προειδοποιεί ότι θα σταματήσει τη συνέχιση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μιλούν για ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης με την επιβολή του νέου Μνημονίου και «απόλυτη οικονομική ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, που οφείλει 600.000.000 ευρώ στα φαρμακεία». Όπως επισημαίνουν, «τα μέτρα που αφορούν και τα φαρμακεία είναι καταστροφικά για όλη την κοινωνία και τα οδηγούν με μαθηματική

ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ».
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών και μέλους του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κ. Γρηγόρη Λεοντόπουλου, ο οποίος δηλώνει προς «Το Βήμα» ότι θα καταθέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ πρόταση να κάνει μεμονωμένες συμβάσεις με φαρμακεία τα οποία θα πληρώνονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των φαρμακευτικών συλλόγων.
«Αν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου υλοποιήσει την δήλωσή του», σημειώνει, «οι ασθενείς θα πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακα από τη τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η ότι θα πρέπει να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε τα φάρμακά μας, ή να κόψουμε τη θεραπεία μας με ότι αυτό συνεπάγεται. Τέτοιες εποχές αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αν οι φαρμακοποιοί θέλουν να αντιδράσουν, ας κόψουν τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ ή ας κλείσουν τα φαρμακεία τους για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς από τα διημερεύοντα».


Πηγή : tovima