ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Ευρωπαϊκό μέτωπο φαρμακοποιών κατά των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ!

Ευρωπαϊκό μέτωπο στήνουν οι φαρμακοποιοί για τη μη πώληση φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ!

Συνεχίζονται οι επαφές των φαρμακοποιών με την τρόικα αλλά και άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς προκειμένου να διασφαλίσουν το γεγονός ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δε θα βγούνε στα σούπερ μάρκετ.

Για το λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο πρόεδρος Κώστας Λουράντος έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της τρόικας καθώς και αντίστοιχους κλάδους στην Ευρώπη.




Ειδικότερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου μαζί με εκπροσώπους του ΔΣ , έχουν ήδη μεταβεί στις Βρυξέλλες και έχουν έλθει σε επαφή τόσο με τον κ. Ντεκλαν Κοστέλο επικεφαλής της Ε.Ε. στην Τρόϊκα, όσο και τον Επίτροπο Υγείας κ. Βουτένιτς Αντριουκαϊτις και έχουν εκθέσει τα προβλήματα των Φαρμακείων στην χώρα μας και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Από την άλλη το Σεπτέμβριο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διοργανώνει συνδιάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων από ολόκληρη την Ευρώπη. Στην διάσκεψη αυτή στην οποία θα συζητηθεί το μέλλον της φαρμακευτικής αγοράς στην Ε.Ε., θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών και ο Επίτροπος Υγείας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος «τα προβλήματα στην Υγεία και την πολιτική είναι αλληλένδετα και απασχολούν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Φαρμακοποιοί ως επιστήμονες της Υγείας έχουν υποχρέωση να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη όλων των χωρών για την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα μας και για την αποτροπή οποιουδήποτε φαινομένου εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Φαρμακευτικής Περίθαλψης».

Πηγή : healthreport