ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Κόντρα Κουρουμπλή- φαρμακοποιών για δωρεάν φάρμακα λόγω κρίσης! Όλο το παρασκήνιο

Είμαστε απλήρωτοι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις συμμετοχές των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων απαντούν οι φαρμακοποιοί στην παρότρυνση του Π.Κουρουμπλή να συμβάλουν αν κάποιοι ασθενείς δεν έχουν χρήματα.
Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δηλώσεις του παρότρυνε τους φαρμακοποιούς να καλύψουν τους ασφαλισμένους που δεν έχουν χρήματα για να ανταποκριθούν στην αγορά φαρμάκων. Κάτι

που βρίσκει αντίθετους τους φαρμακοποιούς καθότι και οι ίδιοι στερούνται ρευστότητας τη στιγμή μάλιστα που πληρώνονται με καθυστερήσεις από τον ΕΟΠΥΥ για φάρμακα που προαγοράζουν.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος απαντώντας στην παρότρυνση Κουρουμπλή σημειώνει: «Είναι στην διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα υψηλές .
Τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτή την δαπάνη, την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ έρχονται ως προκαταβολή μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις και στη σημερινή συγκυρία αποτελούν χαρτιά και όχι μετρητά.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα , τους ασφαλισμένους και την αξιοπρέπειά μας».
Μετά τις αντιδράσεις του κλάδου πάντως ο υπουργός Υγείας έσπευσε να …στρογγυλέψει τις τοποθετήσεις του διαμηνύοντας στους φαρμακοποιούς πως εννοούσε να βοηθήσουν ανθρωπίνως τις περιπτώσεις εκείνες των ασφαλισμένων που χρειάζονται φάρμακα και δεν έχουν να τα πληρώσουν.
Να σημειωθεί πάντως πως εν μέσω δραματικών εξελίξεων για τη χώρα, πολλά φαρμακεία δίνουν στους ασθενείς με πίστωση τα φάρμακά τους ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.


Πηγή : healthreport