ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Κ.Θεοδοσιάδης: «Η λογοκρισία πάνω από τη Γ.Σ. του Π.Φ.Σ.»

Συνέβη κι αυτό...
Ένα αόρατο χέρι «έκοψε» κάποιες φράσεις από το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης και ανέβασε στο site του ΠΦΣ το λογοκριμένο ψήφισμα. 
Η φράση πχ «εάν χρειασθεί θα ξανακάνουμε τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα» αιφνιδίως χάθηκε. Το video της Γενικής Συνέλευσης όμως αποδεικνύει ότι η φράση υπήρχε στο ψήφισμα, εγκρίθηκε από το Σώμα, αλλά κάποιος που θεωρεί ότι είναι υπεράνω της Γενικής Συνέλευσης την εξαφάνισε. 

Θα μας πείτε, είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο; Δυστυχώς με αυτό το Δ.Σ. δεν είναι η πρώτη φορά. 
Ένα μήνα πριν -στις 13 Μαΐου- σβήστηκαν ολόκληρα κομμάτια από τα πρακτικά και κυρίως η απόφαση του Δ.Σ. που περιελάμβανε συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανάδειξη και τη διεκδίκηση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Οι αποφάσεις ΚΑΙ χάθηκαν ΚΑΙ δεν υλοποιήθηκαν...

Αλλά επειδή «η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται» πρέπει να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο  έγινε αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ. Στάλθηκαν τότε έγγραφα στο Υπουργείο, επιτροπή τιμών, γνωμοδοτική επιτροπή, ΚΕΣΥ, κλπ με τα οποία αντικαθίσταντο οι εκπρόσωποι του ΔΣ που είχαν ορισθεί με απόφαση του ΔΣ, χωρίς να έχει υπάρξει νέα απόφαση, αλλά το χειρότερο, επικαλούμενοι δήθεν απόφαση ΔΣ, χωρίς το ΔΣ να έχει συνεδριάσει και φυσικά χωρίς να έχει αποφασίσει. 

Η καθεστωτική αντίληψη σε όλο της το μεγαλείο και σε πλήρη δράση. Με τη διαφορά πως όταν αυτή ασκείται στα πλαίσια λειτουργίας ενός ΝΠΔΔ συνιστά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Για την 
Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη

Κυριάκος Θεοδοσιάδης