ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Το προεδρείο του ΠΦΣ γνώριζε για την τύχη των ΜΗΣΥΦΑ

Το Σάββατο 6-6-15 έγινε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ. Ένα από τα θετικά στοιχεία που βγήκε από αυτό το συμβούλιο είναι ότι η απόφαση για τις κινητοποιήσεις βγήκε σχεδόν ομόφωνη (με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις), δείχνοντας έστω και την ύστατη στιγμή σημάδια ενότητας.

Αυτό όμως που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από όλες τις συζητήσεις και τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ, ήταν ότι το Προεδρείο του Πανελληνίου γνώριζε εδώ και 15 μέρες περίπου ότι κάτι σημαντικό γίνεται με τα ΜΗΣΥΦΑ όπως προκύπτει από τις επαφές που είχαν και με τον υπουργό υγείας και με τον ΕΟΦ, δια μέσου ανταλλαγής σημειώσεων και πληροφοριών σχετικά με αυτά. Το γεγονός αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σημάνει

συναγερμό και δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν αθώες οι προθέσεις του Υπουργού. Τότε θα έπρεπε και να ανέβουν οι τόνοι και να βγουν ανακοινώσεις που να καλούν τον υπουργό να τοποθετηθεί επί του θέματος, πολύ πριν βγει στην δημοσιότητα από ξένα ειδησιογραφικά  πρακτορεία η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης που να φέρει την υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού. 

Δυστυχώς τα αντανακλαστικά του Προεδρείου ήταν πολύ αργά και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Η ολιγωρία αυτή στένεψε πολύ τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης μας. Υπήρχε ένα καζάνι που σιγόβραζε και έπρεπε να δημοσιοποιηθεί πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις. 


Ας ελπίσουμε να μην είναι πολύ αργά...