ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Π.Κουρουμπλής : ... προς ώρας τα πράγματα βαίνουν καλώς…

Την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στην αγορά φαρμάκων, εξετάζει η κυβέρνηση με συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Υγείας.
Άλλωστε τα τελευταία 24ωρα λόγω και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι πρώτες δυσκολίες.
Δυσκολίες που οφείλονται κυρίως στην ανησυχία προμηθευτών και παραγόντων της αγοράς οι οποίοι ζητούν μετρητά για να παραδώσουν τα προϊόντα τους.
Βέβαια οι φαρμακευτικές εταιρείες τόσο οι Πολυεθνικές όσο και οι Ελληνικέςέχουν διαβεβαιώσει πως δε θα αφήσουν τους Έλληνες ασθενείς χωρίς φάρμακα.
Όμως ομαλότητα δεν υπάρχει στην τροφοδοσία της αγοράς καθώς τα φαρμακείαπαραλαμβάνουν περιορισμένες ποσότητες φαρμάκων προς διάθεση από τις φαρμακαποθήκες. Εξάλλου και οι ανήσυχοι ασθενείς ζητούν περισσότερα φαρμακευτικά σκευάσματα από ότι χρειάζονται κυρίως λόγω της ανησυχίας τους για το τι θα γίνει αύριο.
Ταυτόχρονα και τα δημόσια νοσοκομεία αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τις πρώτες δυσκολίες επειδή οι προμηθευτές τους, στο κλίμα των ημερών, δε δέχονται επιταγές και ζητούν μετρητά.
Προς ώρας οι ασθενείς δε φαίνεται να έχουν δυσκολία πρόσβασης στα νοσοκομεία και στις θεραπείες τους.
Άλλωστε το ζήτημα είναι πως παρατηρείται μειωμένη κίνηση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα αφού πολλοί είναι αυτοί που μεταχρονολογούν ακόμη και τις ιατρικές τους ανάγκες με το φόβο των εξόδων κατά τη μετακίνηση ή με την ανησυχία ότι θα χρειαστεί να πληρώσουν για εξετάσεις.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πάντως διαβεβαίωσε και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης ότι προς ώρας τα πράγματα βαίνουν καλώς…

Πηγη: healthreport