ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων

«Ανοίγει» ο δρόμος για την έναρξη διαπραγμάτευσης του υπουργείου Υγείας με την φαρμακοβιομηχανία για τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων. Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής «όπλισε» την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ με το εμπιστευτικόν της διαδικασίας. 
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση του κ. Κουρουμπλή η οποία δημοσιεύθηκε στην "Διαύγεια" : «Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης καθώς και
των σχετικών υποεπιτροπών της δεν χορηγούνται κατά το τμήμα που περιλαμβάνουν στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με ζητήματα εμπορικού ή βιομηχανικού απορρήτου, ήτοι ιδίως σχέδια ή κανόνες τεχνικής φύσεως, οδηγίες, τύπους και πρότυπα, πηγές προμήθειας ή παραγωγής προϊόντων, καθώς και οποιαδήποτε εμπιστευτικής φύσεως αναφορά έχει οικονομική αξία για την ανταγωνιστικότητα συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος». 


Σημειώνεται ότι έργο της Επιτροπής είναι «να διαπραγματεύεται με όλους τους  συμβαλλόμενους παρόχους τις αμοιβές τους, τους όρους των συμβάσεων του Οργανισμού, τις τιμές των ιατροτεχνολογικών υλικών και φαρμάκων».