ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΟΕΝΓΕ: Σε απομόνωση οδηγούνται οι φαρμακοποιοί, εξαιτίας της στάσης τους έναντι άλλων υγειονομικών


Σε αποξένωση από κοινωνικές συμμαχίες οδηγείται ο κλάδος των φαρμακοποιών, εάν δεν υιοθετήσει έναν δεοντολογικό κώδικα επικοινωνίας.

Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, απαντώντας σε ανακοίνωση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνου Λουράντου.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Βαρνάβας στηλίτευσε τη στάση φαρμακοποιών να χορηγούν
φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, κάνοντας λόγο για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ απάντησε, αλλά όχι επί της ουσίας. Κάλεσε τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ να...μην ασχολείται και ανέφερε ότι ο κ. Βαρνάβας αντιδρά “...σαν να του παίρνουν την μπουκιά από το στόμα”!

Παρόλα αυτά – σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΦΣ - θα τον συγχαρούμε για μια ακόμη φορά γιατί παρά τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου του, έχει χρόνο να ασχοληθεί και με τα προβλήματα άλλων κλάδων...

Οινομαγειρείο

Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Βαρνάβα, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΦΣ να απαντήσει στο τι προτίθεται να πράξει για την παράνομη και αντιδεοντολογική πρακτική πολλών φαρμακοποιών να χορηγούν χωρίς ιατρική συνταγή φάρμακα, τα οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνταγογραφούνται από γιατρό:

“Δεν κρύβω πως η απάντηση του κ. Λουράντου με κατέπληξε, μιας και μου καταλογίζει ότι ενεργώ "σα να μου παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα".
Φαίνεται πως ο κ. Λουράντος αντιλαμβάνεται το διάλογο σε θέματα Δημόσιας Υγείας με όρους οινομαγειρείου.

Επαναλαμβάνω: εάν ο κλάδος που εκπροσωπεί ο ΠΦΣ δεν έχει πρόθεση να βρει από κοινού με τους γιατρούς ένα δεοντολογικό κώδικα επικοινωνίας, τότε είναι βέβαιο πως θα αποξενωθεί από κοινωνικές συμμαχίες.

Εκτός και αν δεν αφορούν τον ΠΦΣ οι συμμαχίες και ο έντιμος διάλογος”...

Πηγή