ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τα φαρμακευτικά κομάντα του πληκτρολογίου

Προχτές το βράδυ, γίναμε μάρτυρες ακόμα μιας, από τις πολλές οργανωμένες και σκηνοθετημένα ως «αυθόρμητες» επιθέσεις σε γκρουπ φαρμακοποιών του facebook, που συνηθίζει η γνωστή και μη εξαιρετέα κλίκα, εναντίον οποιουδήποτε τους χαλάει τα σχέδια "υπνωτισμού" των συναδέλφων πώς όλα τώρα βαίνουν καλώς για τον κλάδο.

 Αυτή είναι εδώ και πολύ καιρό η συνηθισμένη τακτική της δήθεν αντικειμενικής ενημέρωσης, αλλά και ορισμένων που σχολιάζουν κάθε ανάρτηση, μιλημένα και κανονισμένα από πριν, παρουσιαζόμενοι ως «αυθόρμητοι» σχολιαστές.

 Άλλη μια φορά, λοιπόν, είδαμε τους ίδιους ανθρώπους υποκριτικά αγανακτισμένους, να εξαπολύουν ύβρεις και χυδαιότητες χωρίς φυσικά να σβηστεί από τους διαχειριστές τίποτα από αυτά. Αντίθετα στο παρελθόν η διαγραφή συναδέλφων σε αντίστοιχες περιπτώσεις υβριστικών αλλά και πονηρά προκλητικών σχολίων ήταν άμεση. Βέβαια τίποτα από αυτά δεν μας εξέπληξε, γιατί έχει γίνει πλέον συνήθεια η τακτική τους.

 Άλλωστε μιλάμε για κατ’ επανάληψη υβριστές (παλαιότερα πχ κάποιοι από αυτούς έβριζαν χυδαία μέχρι και εκλέκτορες επειδή ψήφισαν αντίθετα) που δεν σέβονται ούτε θεσμούς, ούτε τίποτα. Πόσο μάλλον τους συνομιλητές τους.

 Φυσικά, τέτοιου είδους αλητείες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

 Αφήνοντας λοιπόν ασχολίαστες τις ύβρεις, θα περάσουμε στο «ζουμί» της επίθεσης : κατηγορηθήκαμε ότι δεν αναρτήσαμε την ανακοίνωση των Μητέρων Φαρμακοποιών.

 Μάλιστα κάποιοι το πήγαν και ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζοντας αναίσχυντα ότι «αποκαλυφθήκαμε» και ότι «επιθυμούμε την παραμονή του ωραρίου ως έχει».

 Aς ξεκαθαρίσουμε λοιπόν εν συντομία τα εξής:

·       Το Pharmateam στο θέμα του ωραρίου έχει πλήρη ταύτιση με την επίσημη θέση του ΠΦΣ. Ας παρουσιάσουν μια επίσημη τοποθέτησή μας που να λέει το αντίθετο, αλλιώς οι συκοφάντες ας σωπάσουν.  

·       Βασική μας αρχή είναι ότι η ενημέρωση προς τους συναδέλφους πρέπει να έχει γνώμονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Με βάση αυτά τα δυο επιλέγονται οι αναρτήσεις και οι ειδήσεις. Μακριά από μας το εμπόριο ελπίδας, ο «υπνωτισμός» των συναδέλφων και η κοπτοραπτική της πραγματικότητας καταπώς βολεύει.

·       Το PharmaTeam δεν αναγνωρίζει το ΦΑΝΙΕ σε καμία περίπτωση ως ισότιμο του ΠΦΣ. Για την ακρίβεια δεν τον αναγνωρίζει καθόλου και αρκετοί από τους συντάκτες μας έχουν  τοποθετηθεί πολλάκις επ’ αυτού. Από την στιγμή όμως που ο ίδιος ο Υπουργός υγείας το αναγνώρισε και μάλιστα κατά πώς φαίνεται το αποδέχτηκε ως ισότιμο  συνομιλητή του, σκοπό έχουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας για τις κινήσεις και ενέργειες του εν λόγω ινστιτούτου,  για να κρατάμε τον κλάδο σε εγρήγορση, διότι θίγονται τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του κλάδου.  Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρούν κάποιοι ότι θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση στρουθοκαμηλίζοντας και κουκουλώνοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

 Στο PharmaTeam,  λοιπόν, πιστεύουμε στην σωστή ενημέρωση που κάποιοι συστηματικά εξευτελίζουν, διεκδικώντας το ανύπαρκτο δικαίωμά τους στην λάσπη και στην φασιστική επιβολή των απόψεων και των ψευδαισθήσεών τους, μη διστάζοντας να εκμεταλλευτούν ακόμα και ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως αυτό της εργαζόμενης μητέρας απλά και μόνο για δημιουργήσουν ένα από τα συνηθισμένα σόου επίθεσής τους.

 Βέβαια κατανοούμε τον πανικό τους.

Οι εξελίξεις τρέχουν και τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με την πολύμηνη προπαγάνδα και τους σχεδιασμούς τους. Η πραγματικότητα τους χτυπάει καθημερινά σαν σφυράκι στο γόνατο και αισθάνονται εκτεθειμένοι από παντού.

 Σφάλλουν όμως αν νομίζουν ότι θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν φανταστικούς εχθρούς για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να συνεχίσουν να παρουσιάζουν εαυτούς ως μοναδικούς αγωνιστές και εκπρόσωπους της αλήθειας.

 Κύριοι μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό : Τα γραπτά (σας/μας) μένουν.

 Μην προσπαθήσετε, λοιπόν, ούτε για αστείο να διαστρεβλώσετε ξανά την αλήθεια.


 Συντακτική Ομάδα του PharmaTeam