ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Κυριάκος Θεοδοσιάδης: "Οι αποφάσεις πρέπει να υλοποιούνται"

Το ΔΣ του ΠΦΣ στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 13 Μαΐου έλαβε κάποιες αποφάσεις σχετικά με το μείζον θέμα της καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ καθώς και την τελμάτωση της προώθησης των θεσμικών θεμάτων.
Ποιές από αυτές όμως υλοποιήθηκαν;

Απόφαση 1η:
"Το ΔΣ θα εκδώσει αυστηρή ανακοίνωση - δελτίο τύπου με την οποία θα καταγγέλονται οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ καθώς και η μη κατάργηση των μνημονιακών νόμων."
Δεν εκδόθηκε η παραμικρή ανακοίνωση.

Απόφαση 2η:
" Θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου."
Τι τελικά έγινε; Την επόμενη ημέρα ειδοποιήθηκαν με email τα μέλη του ΔΣ ότι η συνέντευξη τύπου μετατίθεται για την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Απόφαση 3η:
"Το ΔΣ του ΠΦΣ θα καλέσει τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των φαρμακοποιών σχετικά με την πορεία των ανωτέρω θεμάτων."
Διαβάσαμε κάπου κάποια σχετική οδηγία προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους; Ασφαλώς όχι.

Απόφαση 4η:
"Θα ζητηθεί η εξόφληση των συνταγών Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαΐου. Εάν δεν υλοποιηθεί, θα διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Ιουνίου."
Είδατε, διαβάσατε κάποια σχετική προαναγγελία-τελεσίγραφο προς ΕΟΠΥΥ, κυβέρνηση κλπ; Ουδεμία.

Απόφαση 5η:
"Θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στις 13 Ιουνίου για οικονομικά θέματα." (Δηλαδή ισολογισμοί κλπ).
Ελπίζουμε να μην υπάρχει πρόθεση-σχεδιασμός παραπομπής και των θεμάτων που αφορούν τις πληρωμές και τα θεσμικά στη Γενική Συνέλευση της 13ης Ιουνίου, δηλαδή μετά ένα μήνα.

Απευθυνόμαστε στο προεδρείο του ΠΦΣ για να υπενθυμίσουμε ότι οι αποφάσεις των οργάνων λαμβάνονται προκειμένου να υλοποιηθούν. Η πλειοδοσία στα λόγια και τις εντυπώσεις, όταν δε συνοδεύονται από αντίστοιχα έργα γίνονται εκ του πονηρού. Εάν σκοπός του προεδρείου είναι να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας πως στο μεταξύ θα φανεί κάποιο "σφηνάκι" στον ορίζοντα, ας έχει υπόψιν του ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι αφελείς.

Για την
Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη

Κυριάκος Θεοδοσιάδης