ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αυτοί είναι οι εκλεκτοί της Αριστοτέλους για κορυφαίους Φορείς της Υγείας

Τις νέες Διοικήσεις σε ΕΟΦ, ΕΟΜ, ΕΠΥ, Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, Επιτροπή Θετικής Λίστας και ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Ποιοι είναι οι εκλεκτοί.

Τα ονόματα των ανθρώπων που θα αναλάβουν να διαχειριστούν κρίσιμους τομείς στο χώρο της Υγείας ανακοίνωσε η Αριστοτέλους. Τα ονόματα των περισσοτέρων είχαν «κυκλοφορήσει» εδώ και μέρες, ενώ στη σχετική λίστα φιγουράρει και το όνομα του Αθ. Γιαννόπουλου, πρώην Υφυπουργού Υγείας. Ερωτηματικό παραμένει ακόμη ποιος θα αναλάβει το "ΥπερΕΚΑΒ", ενώ μένει να ανακοινωθεί ο εκλεκτός της Αριστοτέλους για τον ΕΟΠΥΥ, που καθυστερεί, μάλλον, λόγω του νομικού κωλύματος, που έχει προκύψει από τη νομοθετική ρύθμιση Άδωνη. Η εν λόγω ρύθμιση προβλέπει διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή του νέου "καπετάνιου" του Οργανισμού και όχι απευθείας διορισμό.



Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)

Πρόεδρος διορίζεται η Κατερίνα Αντωνίου.

H κ. Αντωνίου είναι επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Α΄ Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Δέσποινα Μακριδάκη.

Η Δ. Μακριδάκη είναι Κλινικός Φαρμακοποιός στο ΕΚΠΑ, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός και Διευθύντρια ΕΣΥ. Μάλιστα, είναι Διευθύντρια του Ενοποιημένου Φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ». Έχει ασχοληθεί ενεργά με τις κλινικές μελέτες που έχουν λάβει χώρα στο Σισμανόγλειο, καθώς και με θέματα Ποιότητας στο Νοσοκομειακό περιβάλλον. Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Επιτροπή Προμηθειών Υγείας
Πρόεδρος αναλαμβάνει η Πετρούλα Σαρτζετάκη, ο διορισμός της οποίας είχε προκαλέσει συζητήσεις, ακόμη και πριν ανακοινωθεί επισήμως.

Δικηγόρος και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille, η Πάτυ Σαρτζετάκη εξειδικεύεται σε θέματα δημοσίου δικαίου.

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Πρόεδρος του ΕΟΜ αναλαμβάνει ο Ανδρέας Καραμπίνης. Είναι Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής του ΕΚΠΑ και συντονιστής Δ/ντης στη ΜΕΘ του Ωνασείου, ενώ έχει υπηρετήσει σε νοσοκομεία της Γαλλίας.

Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)
Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που αναλαμβάνει το τιμόνι του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι από τα πλέον γνωστά πρόσωπα του χώρου της Υγείας.

Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ανάλαβει διάφορες σημαντικές θέσεις στο χώρο της Υγείας με κορυφαία αυτή του Υφυπουργού επί κυβερνήσεως της ΝΔ, ενώ πρόσφατα συνέπλευσε με τους ΑΝΕΛ.

Αντιπρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει ο Ευστάθιος Πανταζής, Δικηγόρος- Κοινωνιολόγος. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες (γνωστή και ως Επιτροπή της Θετικής Λίστας)

Ο Δημήτρης Κούβελας, που αναλαμβάνει την Επιτροπή της Θετικής Λίστας (δηλαδή με τα φάρμακα που αποζημιώνει η κοινωνική ασφάλιση) είναι ο άνθρωπος που περιμένουν "πως και πως" οι περισσότερες Φαρμακευτικές Εταιρείες, καθώς εκκρεμούν αποφάσεις για την ένταξη στη λίστα σειρά σκευασμάτων. Ο κ. Κούβελας είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας στο Τμήμα Iατρικής του Α.Π.Θ., με πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο.

Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων
Πρόεδρος της άλλης "καυτής" θέσης στο χώρο του φαρμάκου, της Επιτροπής Τιμών αναλαμβάνει ο Ιωάννης Φίλος. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Οικονομικών επιστημών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο του Connecticut, στις ΗΠΑ. Έχει μια μακρά εκπαιδευτική και ερευνητική εμπειρία.


Πηγή: Virus