ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

7ο Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 7ο Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο, το οποίο αποτελεί την πιο σημαντική επιστημονική εκδήλωση των φαρμακοποιών της Κύπρου, και θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», στη Λευκωσία.

Στο Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν θέματα διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ. Η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα από τις σύγχρονες εξελίξεις της φαρμακευτικής επιστήμης και θα ασχοληθεί επίσης με τους προβληματισμούς και την αναζήτηση λύσεων στις προκλήσεις που καλούμαστε σαν κλάδος και σαν επιστήμονες να αντιμετωπίσουμε σήμερα. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει επίκαιρα θέματα που αναφέρονται στη Φαρμακευτική Επιστήμη αλλά και σε σύγχρονους τομείς, όπως η Φαρμακοοικονομία, Μονοκλωνικά Αντισώματα, Θεραπείες Προηγμένης Τεχνολογίας (Advanced Therapies) κλπ.

Ταυτόχρονα ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση της προετοιμασίας και εφαρμογής ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας και αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα μιας τόσο δραστικής μεταρρύθμισης αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα του συνεδρίου ειδικά εργαστήρια με θέμα το Γενικό Σχέδιο Υγείας και τις διάφορες πτυχές του. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, θα καταλήξουν σε συμπεράσματα τα οποία θα ομαδοποιηθούν και θα αποτελέσουν το θέμα της στρογγυλής τράπεζας.

Στόχος της Οργανωτικής αλλά και της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους, μέσα από τα συγκεκριμένα εργαστήρια να δώσουν το δικό τους στίγμα, απόψεις και προβληματισμούς για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει την μελλοντική μας πορεία και επιβίωση σαν κλάδος και σαν επαγγελματίες. Η κατάθεση της δικής σας εμπειρίας μέσα από την καθημερινή πρακτική του επαγγέλματος τόσο από το ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο φαρμακείο θα αποτελέσει πολύτιμη συνεισφορά στην εξαγωγή των συμπερασμάτων και στην περαιτέρω συζήτηση του θέματος στην στρογγυλή τράπεζα.

Η Έκθεση Φαρμακευτικών Προϊόντων, μέσα στα πλαίσια των αλλαγών που γίνονται για αναβάθμιση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, θα επεκτείνεται σε μεγαλύτερο και πιο άνετο χώρο και θα υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής φαρμακευτικών εταιρειών. Μέσα στον εκθεσιακό χώρο, ο οποίος φέτος είναι αισθητά εκσυγχρονισμένος θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου σειρά εκδηλώσεων. Η ‘‘ Έκθεση Φαρμακευτικών Προϊόντων ’’ θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Παράλληλα, έχει αποφασισθεί η πραγματοποίηση Φωτογραφικής Έκθεσης με φωτογραφίες από συναδέλφους φαρμακοποιούς που ασχολούνται με τη φωτογραφική τέχνη στον ελεύθερό τους χρόνο. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο, θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου και τα εγκαίνιά της θα τελεστούν το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαΐου.


Tο συνέδριο αναμένεται να θέσει κάτω από την αιγίδα του ο Υπουργός Υγείας. Υπολογίζεται ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 κύπριοι φαρμακοποιοί από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ αναμένεται και συμμετοχή συναδέλφων από την Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή με γνώμονα την επιτυχία και την εμπειρία των έξι προηγούμενων συνεδρίων, φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα ακόμα πιο υψηλού επιπέδου συνέδριο, στοχεύοντας στην ανάδειξη και αναβάθμιση των φαρμακοποιών της Κύπρου, τόσο επαγγελματικά όσο και επιστημονικά.

Καλούμε τους συναδέλφους μας από όλους τους χώρους να στηρίξουν με το δικό τους τρόπο τη μεγάλη προσπάθεια του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ώστε η κορυφαία εκδήλωση των φαρμακοποιών να ξεπεράσει σε επιτυχία τα προηγούμενα συνέδρια. Η Οργανωτική Επιτροπή είναι σίγουρη για τη δική σας συμπαράσταση και αθρόα συμμετοχή. Κοινός στόχος όλων μας εξάλλου, είναι η εξύψωση και η αναβάθμιση του Κύπριου επιστήμονα φαρμακοποιού.

Τέλος θα θέλαμε να στείλουμε ιδιαίτερο χαιρετισμό στους Ελλαδίτες συναδέλφους τους οποίους περιμένουμε να φιλοξενήσουμε στη Λευκωσία και στο συνέδριο μας.

Αναστασία Χριστοδουλίδου
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 7ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου