ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κρίσιμη βραδυνή συνάντηση στην Αριστοτέλους

Ταχύτητες έχει ανεβάσει τα τελευταία 24ωρα η νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί εγκαίρως για το σύνολο των καυτών θεμάτων του χώρου και να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή νέων πολιτικών. Σε αυτό το πλαίσιο συναντάνται απόψε με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Βραδυνό ραντεβού στην Αριστοτέλους έκλεισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενημερωθεί εις βάθος για την κατάσταση, τα προβλήματα και τις λειτουργίες του Οργανισμού. Η συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Α. Ξανθός και ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα μεσάνυχτα. Άλλωστε, ο ΕΟΠΥΥ είναι ο βασικός άξονας για την αλλαγή των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με πρώτο τις υψηλές συμμετοχές στα φάρμακα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στη συνάντηση αναμένεται να θέσει και εγγράφως την παραίτηση του στον Υπουργό Υγείας, με την Αριστοτέλους και το Μαξίμου να βρίσκονται σε αναζήτηση του προσώπου που θα τον αντικαταστήσει. Μάλιστα, αναζητούνται τρόποι να παρακαμφθεί το εμπόδιο που θέτει ο νόμος, με τον οποίο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό, καθώς η άμεση κάλυψη της θέσης κρινεται κρισιμη για την εφαρμογή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης Τσίπρα στην Υγεία.

Πηγή: Virus