ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Μέχρι τη Δευτέρα οι ενστάσεις, ενόψει της ανατιμολόγησης του Ιανουαρίου

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία οι φαρμακευτικές εταιρίες για προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων, ενόψει της ανατιμολόγησης του Ιανουαρίου 2015. Τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.
Παράλληλα, οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) θα πρέπει να υποβάλουν φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας
υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 04-12-2014. Ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται έως και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.Επιπλέον ο ΕΟΦ παρέχει τη δυνατότητα άμεσης και δια ζώσης προσωπικής διαβούλευσης των υπευθύνων των Υπηρεσιών του με τους εκπροσώπους των ΚΑΚ πέραν της μέχρι σήμερα υπάρχουσας ηλεκτρονικής επικοινωνίας.Ως εκ τούτου, δεν θα εκδίδονται αυτοτελείς ή ξεχωριστές απαντήσεις προς τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα θέματα τιμολόγησης. Οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων θα παραλαμβάνονται από το Τμήμα Τιμολόγησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και θα γίνεται η επεξεργασία τους αρμοδίως.

Πηγή: healthview