ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνεχίζονται οι "παροχές" του υπουργείου Υγείας προς τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ

Κορυφώνεται η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα, ειδικά με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.
Λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, η πολιτική ηγεσία επιχειρεί να ικανοποιήσει – στο μέτρο του δυνατού – κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς, ώστε να επικρατήσει ηρεμία μεταξύ των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του Οργανισμού.
Έπειτα από τις διαβεβαιώσεις για εξόφληση των οφειλόμενων προς τους κλινικάρχες, ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο και για κατάργηση του αυτόματου μηχανισμού επιστροφής υπερβάσεων (claw - back) από τα διαγνωστικά κέντρα.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Βορίδης με αντιπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), εξέφρασε την πρόθεση του υπουργείου να μην εφαρμοστεί το “claw – back” το 2015.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό θα επιτευχθεί με την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, των κατευθυντήριων οδηγιών και του εξορθολογισμού των τιμών των εξετάσεων.
Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι εξετάζει και τη δυνατότητα να ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής μόνο σε περίπτωση υπέρβασης συγκεκριμένου ποσοστού του ορίου δαπάνης.
Μετά την υπέρβαση του συγκεκριμένου αυτού ποσοστού ορίου δαπάνης, η παροχή υπηρεσιών θα είναι δυνητική.

Γιατροί

Στο μεταξύ, ένα ακόμη μέτωπο έκλεισε για το υπουργείο Υγείας.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) προχωρεί σε αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον Οργανισμό, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να αξιολογηθούν την Πέμπτη οι εξελίξεις και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα.
Το προεδρείο της Ένωσης, ωστόσο, έκρινε την Πέμπτη ότι – με δεδομένο το πολιτικό κλίμα – είναι προτιμότερο να ανασταλεί η κινητοποίηση του κλάδου.

Πηγή: iatronet