ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Παρασιτικές ιδιωτικές κλινικές της γειτονιάς θα εκλείψουν με το πλαφόν στην δαπάνη νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Εάν το πλαφόν στη δαπάνη νοσηλείας των ασφαλισμέων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από το 2015, το οποίο προανήγγειλε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, επρόκειτο να οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες μικρές και κατ' όνομα κλινικές της γειτονιάς, τότε ουδείς θα έπρεπε να έχει αντίρρηση.

Είναι η ώρα να κλείσουν επιτέλους οι κατ' όνομα ιδιωτικές κλινικές - νεκροθάλαμοι, δηλαδή εκείνες οι μικρές ιδιωτικές κλινικές της γειτονιάς, οι οποίες, στη βάση μυστικών και παρασκηνιακών συμφωνιών ακόμη και με μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, αναλαμβάνουν να παραλαμβάνουν ασθενείς των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των εν λόγω νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να τους νοσηλεύσουν κατά το δυνατόν έως ότου εκείνοι αποβιώσουν! Τέτοιες κατ' όνομα ιδιωτικές κλινικές της γειτονιάς αποτελούν ικανό ποσοστό μεταξύ των 140 ιδιωτικών κλινικών της χώρας μας.
Εμείς, καλοπροαίρετοι, θεωρούμε ότι,με το πλαφόν στην δαπάνη νοσηλείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας μας θα εκλείψει το φαινόμενο των ιδιωτικών κλινικών - νεκροφόρων, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι άλλο:

Τα 235 εκατ. ευρώ τα οποία ίσως δώσει και για το 2015 ο ΕΟΠΥΥ για την νοσηλεία των ασφαλισμένων του στις ιδιωτικές κλινικές της χώρας δεν θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό ασφαλισμένων από την νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές, εξαιτίας του πλαφόν ανά πάροχο στην δαπάνη νοσηλείας; Αλλά εδώ ανοίγει μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση...

Πηγή: ygeia360.gr