ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΠ : Υποχρέωση εφημεριών και διευρυμένο ωράριο

Αρ.Πρωτ. 668

Πειραιάς, 10 Νοεμβρίου 2014

Θέμα: « Υποχρέωση εφημεριών και διευρυμένο ωράριο»

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 3001/29-10-2014 εγγράφου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με θέμα «Υποχρέωση εφημεριών και διευρυμένο ωράριο», σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:


Η διημέρευση και η διανυκτέρευση είναι υποχρεωτική για όλους τους φαρμακοποιούς, εκτός από εκείνους που έχουν νομίμως απαλλαγεί αυτών.
Ως εκ τούτου, δεν νοείται επιλογή, συμμετοχή και τήρηση από φαρμακοποιό ελεύθερα διευρυμένου ωραρίου, όπως αυτό προβλέπεται στην παρ. 2 (α) του άρθρου 36 Ν. 3918/2011, όπως τροποποιήθηκε με την υποπαράγραφο ΣΤ1 περ. 12 άρθρου πρώτου Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ Α 85/07-04-2014) και ταυτόχρονη απαλλαγή του φαρμακοποιού από τις εφημερίες, που ορίζει ο οικείος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Συνεπώς, εφόσον επιλέξετε ή έχετε στο παρελθόν επιλέξει την απαλλαγή σας από το κατά νόμον καταρτισθέν πρόγραμμα εφημεριών, που θα ορίσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, υποχρεούστε ταυτόχρονα να δηλώσετε με υπεύθυνη δήλωσή σας του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 έως την Παρασκευή 14-11-2014, προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά την υποχρέωσή σας να ακολουθείτε για το επόμενο έτος (μέχρι 31-12-2015) το ωράριο που ορίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, δεδομένης της υποχρέωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά να εισηγείται προς την οικεία Περιφέρεια τις περιπτώσεις απαλλαγής μελών του από τις εφημερίες. Άλλως, σε περίπτωση μη υποβολής της άνω υπεύθυνης δήλωσης εκ μέρους σας,  ή/και αιτήματος απαλλαγής σας από τις εφημερίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, καθώς και ταυτόχρονης τήρησης ελεύθερα διευρυμένου ωραρίου, θα υπέχετε τις εκ του νόμου ποινικές, διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες, που αφορούν στους παραβάτες των περί διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων διατάξεων.

Για το ΦΣΠ


Ο πρόεδρος                                                         Ο γραμματέας

Κούβαρης Κωνσταντίνος                                   Κουρέτας Χρήστος