ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


ΦΣ Θήβας: Επιστολή προς Βορίδη

Προς
Τον Υπουργό Υγείας και
Κοινωνικής  Αλληλεγγύης 
κ. Μαυρουδή  Βορίδη

Κύριε Υπουργέ
Στο Σχέδιο Νόμου «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις»  με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στα άρθρα 216 και 220, καταργείται η απλή γνώμη του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά τη διαδικασία χορήγησης  άδειας ιδρύσεως και συστεγάσεως φαρμακείων.
Ως πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θηβών, τον Αύγουστο του 2011, ελέγχοντας τα δικαιολογητικά «αιτούντος φαρμακοποιού» προκειμένου ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Θηβών να γνωμοδοτήσουμε να λάβει άδεια ιδρύσεως φαρμακείου, σε τηλεφωνική επικοινωνία και ανταλλαγή emails με το Πανεπιστήμιο FREDERICO II στη Νάπολη, διαπιστώσαμε ότι όλα τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του «ενδιαφερομένου» ήταν πλαστά.

Στη συνέχεια ενημερώσαμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας Βοιωτίας που ήταν αρμόδια για την απόφαση χορήγησης της άδειας ίδρυσης και η υπόθεση έκτοτε βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Ο άνθρωπος  αυτός κύριε Υπουργέ θα λειτουργούσε εδώ και 3 χρόνια κανονικά φαρμακείο  με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Υγεία και το Δημόσιο Συμφέρον.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 3601/28 μεταξύ των σκοπών των Φαρμακευτικών Συλλόγων είναι η μέριμνα για την πιστή τήρηση της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας και η συνεισφορά των Φαρμακευτικών Συλλόγων προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και περίπου 90 χρόνια, είναι πολύ σημαντική και καθοριστική.
Θεωρώντας ότι η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία προσδίδει πλήρη διαφάνεια στην εξέταση κάθε αίτησης και αδιαμφισβήτητη συνδρομή στην αποφυγή λαθών,
                                             ΖΗΤΟΥΜΕ
Την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων 216 και  220 όσον αφορά την κατάργηση της γνώμης των Φαρμακευτικών Συλλόγων.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω πως όλη η σχετική αλληλογραφία του «αιτούντος φαρμακοποιού» με την οποία προσπάθησε να παραπλανήσει την Δημόσια Διοίκηση , είναι στην διάθεση σας  και εφόσον επιθυμείτε μπορούμε να σας την προσκομίσουμε.

Με Τιμή

Σεραφείμ  Ζήκας
Πρόεδρος Φ.Σ. Θηβών