ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Θεοδοσιάδης: «Θα κινηθούμε κατά των καρεκλοκένταυρων γραφειοκρατών»

«Το χτύπημα στα φαρμακεία γίνεται για να ενισχυθούν κατά 40 εκατομμύρια ευρώ οι φαρμακοβιομήχανοι. Ο καταναλωτής δεν θα έχει κανένα όφελος». Τα παραπάνω κατήγγειλε σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη στην πρωινή εκπομπή του Alpha989, o κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Ακόμη ξεκαθάρισε πως τελικά το κέρδος του φαρμακείου από το 15,7 % μετά από την αφαίρεση των λειτουργικών εξόδων αλλά και του χρηματοοικονομικού κόστους λογω των οφειλομένων από το 2011  που φθάνουν στο 12%, είναι περίπου 3% .

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας αναφορά στα χρωστούμενα από το 2011. Αποκάλυψε για μια ακόμη φορά πως  παρά το γεγονός ότι σε ειδικό κονδύλι υπάρχουν ακόμη 400 εκατομμύρια ευρώ για τα οφειλόμενα σε όλους τους παρόχους υγείας, δεν έχει πληρωθεί κανείς.
 «Θα κινηθούμε και κατά των καρεκλοκένταυρων  γραφειοκρατών που με προφάσεις που ξεφεύγουν από την κοινή λογική, καθυστερούν την εξόφληση των φαρμακείων», προειδοποίησε ο κ. Θεοδοσιάδης
Τέλος  ανακοίνωσε πως το προσεχές Σάββατο στην συνάντηση όλων των προέδρων της χώρας που αποφασίσθηκε από το ΔΣ του ΠΦΣ, θα αποφασιστεί ο τρόπος δράσης και αντίδρασης στις προειλημμένες αποφάσεις του υπουργού υγείας.
Για να ακούσετε την συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ