ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Ερώτημα στον ΕΟΠΥΥ για διευκρινίσεις σχετικά με το TETANA

Προς: Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών υγείας
Δ/νση: Φαρμάκου
Πληροφορίες: Πατεράκης Π. Τηλ.:210 8110673 Fax:210 8110694
Ταχ. Δ/νση: Απ. Παυλού 12, 15123, Μαρούσι E-mail: d6@eopyy.gov.gr

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 3457 απόφαση (ΦΕΚ 64/Β/2014) άρθρο 18: «Η μηνιαία δαπάνη κάθε φορέα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/12 του κονδυλίου που είναι εγγεγραμμένο στον ετήσιο Προϋπολογισμό του και αντιστοιχεί στην φαρμακευτική περίθαλψη από την οποία εξαιρούνται οι δαπάνες που αφορούν ορούς, εμβόλια, παράγωγα αίματος, ταινίες σακχάρου, αναλώσιμα καθώς και το ΕΚΑΣ και γενικότερα ότι δεν αφορά φαρμακευτικά σκευάσματα».
Σε εφαρμογή των παραπάνω η υπηρεσία σας εξέδωσε το υπ΄αριθμ. Π60/3 έγγραφο (28/01/14) που αναφέρει ότι: «Οι συνταγές που εκτελούνται από 1-2-2014 και μετά, και περιέχουν ορούς, εμβόλια, παράγωγα αίματος, θα εκτελούνται ξεχωριστά (από την ΗΔΙΚΑ θα υπάρχει η δυνατότητα τα προϊόντα αυτά να συνταγογραφούνται ξεχωριστά) και θα κατατάσσονται σε ξεχωριστό πακέτο στο λογαριασμό του φαρμακείου. Για την δαπάνη των προϊόντων αυτών θα εκδίδεται ξεχωριστό τιμολόγιο. Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος με τα φάρμακα που αφαιρούνται από την φαρμακευτική δαπάνη και οι συνταγές τους εκτελούνται ξεχωριστά (συνημμένο 2).»
Στο συνημμένο έγγραφο όμως δεν αναφέρεται το αντιτετανικό εμβόλιο που διακινείται μέσω του ΙΦΕΤ, γεγονός που έχει δημιουργήσει σύγχυση στα μέλη μας, όσον αφορά το αν συνταγές που περιέχουν το εν λόγω εμβόλιο κατατάσσονται κι αυτές στο πακέτο συνταγών ορών, εμβολίων και παραγώγων αίματος που συνοδεύεται από ξεχωριστό τιμολόγιο ή αν κατατάσσονται στο πακέτο των λοιπών φαρμάκων και αν στις συνταγές αυτές χρεώνεται το 1 Ευρώ.
Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε σε ποιο πακέτο συνταγών και σε ποιο τιμολόγιο κατατάσσονται οι συνταγές που περιέχουν το εν λόγω εμβόλιο.



Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.


Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας


Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος Ευγενίδης