ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Κυριάκος Θεοδοσιάδης: Λασπολογίες και τρομολαγνία

                                                    ΔΗΛΩΣΗ
Κυριάκου  Θεοδοσιάδη
Προέδρου Π.Φ.Σ.

Κάποιοι συνάδελφοι της λεγόμενης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ» , θέλοντας να κάνουν αισθητή την προεκλογική τους παρουσία και έχοντας ένδεια επιχειρημάτων και έργου, κατέφυγαν στην προσφιλή μέθοδο που ανέδειξε σε επιστήμη ο Γκαίμπελς.
Νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν , έστω ελάχιστοι συνάδελφοι που θα τους πιστέψουν και θα τους εμπιστευθούν.
Έγραψαν  και υπέγραψαν πολλά.

Τους ρωτώ:

Δεν κατάλαβαν ακόμη ότι στην ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ της Γενικής Συνέλευσης της 2/11/2013, η άποψη τους συγκέντρωσε μόνο 10 ψήφους επί 94 ψηφισάντων;
Γνωρίζουν ότι σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα , οι μειοψηφίες πρέπει να αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών και προπάντων έμπρακτα να το σέβονται;
 Αναρωτιούνται άραγε γιατί μετά από μια 5ωρη διαδικασία, με δεκάδες διευκρινιστικές ερωτήσεις και άλλες τόσες  τοποθετήσεις –θετικές και αρνητικές– δεν κατάφεραν να πείσουν πάνω από 10 συναδέλφους;
Ξεχνάνε ή κάνουν πως ξεχνάνε, ότι η πρόταση υπογραφής «Συμφώνου συνεργασίας και Συναντίληψης», ήταν πρόταση του κ. Γαλανοπούλου που υπεβλήθη τον Μάιο  του 2010 παρουσία των τότε Υπουργών κ.κ. Λοβέρδου, Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Σταδίου) παρουσία όλων των φορέων του φαρμάκου;

 Έκανα το «έγκλημα» να επαναφέρω την πρόταση αυτή, την οποία θεωρώ σωστή και χρήσιμη, στη διάρκεια των συνεδριάσεων του τεχνικού κλιμακίου για το φάρμακο τον περασμένο Αύγουστο στο Υπουργείο Υγείας.
Την πρόταση την έκανα δημόσια παρουσία περίπου 20 εκπροσώπων από όλους τους χώρους του φαρμάκου και ενημέρωσα σχετικά το  Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

Η πρόταση λέει με δύο λόγια, ότι όλοι οι φορείς του φαρμάκου και το Υπουργείο συμφωνούν σε ένα πλαίσιο λειτουργίας π.χ. τριετούς διάρκειας ώστε όλοι να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν, πώς θα προγραμματίσουν τις δραστηριότητες τους και πώς δεν θα υπάρχουν αιφνιδιασμοί, φαινόμενο σύνηθες από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι κύριοι που προσποιούνται τους ανήξερους.
Αν διαφωνούν με τη λογική της πρότασης ας το πουν δημόσια.
Αν συμφωνούν, ας βοηθήσουν για να τη βελτιώσουν.
Τέλος πάντων ας κάνουν κάτι διαφορετικό, απ’ αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά λόγω αποκτηθείσας εμπειρίας.

Συκοφαντίες, λασπολογίες, ψιθυρολογίες, υπονοούμενα, τρομολαγνία, καταστροφολογία και όταν φθάνουμε στο δια ταύτα… " τη μπάλα στη κερκίδα".

Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζουν αυτή την πρακτική.
Επανειλημμένα κατά το παρελθόν, ακόμη και το πιο πρόσφατο, συγκρατήθηκα για να μην τους απαντήσω δημόσια.
Σε προηγούμενες ανάλογες συμπεριφορές τους, έκρινα σκόπιμο να περιορισθούν οι απαντήσεις μου σε επίπεδο ΔΣ του ΠΦΣ.

Λανθασμένα θεώρησαν την τακτική μου αυτή ως εκδήλωση αδυναμίας.
Θα διαπιστώσουν λοιπόν ότι το ψέμα έχει «κοντά πόδια» και θα καταλάβουν όλοι όσοι ακόμα δεν τους έχουν καταλάβει, ποιοι είναι «ανόητοι – επικίνδυνοι και τραγικά κωμικοί!!!», σύμφωνα με χαρακτηρισμούς που οι ίδιοι αποφάσισαν να εισαγάγουν στην συνδικαλιστική αντιπαράθεση.

Όσον αφορά τα σχόλια τους για τα συνδικαλιστικά θέματα και την πορεία του κλάδου, ο υπογράφων ενημέρωσε την ΓΣ του ΠΦΣ με κάθε λεπτομέρεια για όλα τα ζητήματα.
Οι κύριοι συνάδελφοι που 4 ημέρες αργότερα θυμήθηκαν να διαφωνήσουν, ήταν παρόντες σ’ όλη τη διαδικασία.
Είχαν την δυνατότητα να διατυπώσουν τη διαφωνία τους, τις αντιρρήσεις τους και να προβάλλουν τις δικές τους προτάσεις και λύσεις.
Αλλά δεν άνοιξαν το στοματάκι τους… Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις», επενδεδυμένες με ρήσεις ή στίχους του P. Neruda και του A. Einstein.
Αλλά μια και επικαλούνται τον τελευταίο ας αναζητήσουν και άλλες ρήσεις του.

Δυστυχώς 58 χρόνια μετά το θάνατο του καθημερινά προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την διαπίστωσή του.…