ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ευτράπελα στον έλεγχο ληξιπρόθεσμων του ΤΑΥΤΕΚΩ


Εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «έσπαγαν» τα τηλέφωνα στο ΤΑΥΤΕΚΩ στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ώστε να πληροφορηθούν πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση για να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα… Πρόκειται για 10 εκατ. ευρώ που χρωστάει το ΤΑΥΤΕΚΩ μόνο στους φαρμακοποιούς της χώρας και μόνο για ληξιπρόθεσμα των ετών 2010 και 2011.
Εις μάτην καθώς η ανοργανωσιά έχει χτυπήσει κόκκινο σε πολλά Ταμεία που είναι ομολογουμένως υποστελεχωμένα και χωρίς μηχανογράφηση. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις φταίνε και οι υπάλληλοι… Δείτε τι συνέβη:
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι τρεις ελεγκτές που μετέβησαν στα μέσα της εβδομάδας στα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ προκειμένου να ελέγξουν την πορεία των εκκαθαρίσεων στο Ταμείο ώστε να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα στους πάροχους (γιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικές κλπ). Όπως διαπίστωσαν, η κατάσταση είναι τόσο τραγική ώστε υπήρχε κάπου …ξεχασμένο ένα ένταλμα πληρωμής υπογεγραμμένο και καθ΄όλα νομότυπο με ημερομηνία 2011 (!) και ως εκ τούτου ληγμένο και άχρηστο… Δηλαδή κάποιος προϊστάμενος το είχε ετοιμάσει να αποσταλεί σε άλλη υπηρεσία ώστε να πληρωθούν συγκεκριμένοι επαγγελματίες, αλλά κάποιοι υπάλληλοι είχαν αμελήσει να το αποστείλουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα το ένταλμα πληρωμής να ακυρωθεί και αυτοί που το περίμεναν να μείνουν απλήρωτοι.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν με τα ίδια τους τα μάτια την καθόλου …πρωτοφανή ανοργανωσιά και καθυστέρηση καθώς ελάχιστες υπηρεσίες Ταμείων διαθέτουν σύγχρονη μηχανογράφηση και αρκετούς υπαλλήλους ώστε να διεξαχθεί εγκαίρως η οποιαδήποτε λογιστική πράξη. Με το φαινόμενο σύνηθες σε όλο το μηχανισμό του Δημοσίου και όχι μόνο στους ασφαλιστικούς φορείς, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι πάροχοι όπως είναι οι φαρμακοποιοί, περιμένουν εναγωνίως να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν από το ΤΑΥΤΕΚΩ ως ληξιπρόθεσμα των ετών 2010 και 2011 αλλά δεν βλέπουν φως στο τούνελ εδώ και αρκετούς μήνες…