ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Απόψεις σχετικά με το έγγραφο του ΠΦΣ για τις εφημερίες φαρμακείων

Αξιότιμε κ Πρόεδρε                                                                                         Καβάλα 22-7-2013


Αφού σας συγχαρώ για την εκλογή σας στη θέση του Προέδρου του Π.Φ.Σ. και σας ευχηθώ καλή επιτυχία ,θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες προσωπικές απόψεις σχετικά με τις διευκρινίσεις του ΠΦΣ για τις εφημερίες των φαρμακείων :
Είναι όντως απαράδεκτο και ανήθικο να "τρώει πόρτα" κάποιος πολίτης όταν ζητάει ένα αντιπυρετικό σιρόπι για το παιδί του ,επειδή δεν έχει ιατρική συνταγή,(μας έχει καταγγελθεί επανειλημμένως ).Ο κλάδος δυσφημίζεται από τέτοιου είδους καταγγελίες και ακυρώνεται κάθε κοινωνική προσφορά του φαρμακοποιού .
Από την άλλη θεωρώ ότι δεν είναι δυνατό να σε ξυπνάει ο άλλος τα ξημερώματα και να ζητάει βιταμίνες ή πάτους για παπούτσια.


Όλα αυτά πρέπει να ρυθμιστούν με ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο ώστε να πάψουν να υπάρχουν ασάφειες και προστριβές που δυσφημίζουν τον κλάδο.
Ο φαρμακοποιός θα πρέπει να αναδεικνύει τον κοινωνικό του ρόλο αλλά και να προστατεύει την αξιοπρέπειά του κατά τη διάρκεια της εφημερίας .Ισως είναι η κατάλληλη ώρα για να ανακινηθεί και το θέμα της υπερωριακής αμοιβής του φαρμακοποιού όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.
Αναφορικά στο θέμα των κλειστών φαρμακείων με αναμμένους σταυρούς ,αλλά και των «διευρυμένων» που είναι υπεράνω ωραρίων ή απεργιακών κινητοποιήσεων, πρέπει ο Φ.Σ. Αττικής να παραδεχθεί ότι χειρίστηκε το θέμα με λανθασμένο τρόπο και τώρα πληρώνουμε όλοι τα λάθη και ίσως κάποια αλαζονεία που επιδείχθηκε όταν τους ζητήθηκε από την κυβέρνηση να επιτραπεί σε όσους το επιθυμούσαν να ανοίγουν Σάββατο πρωί και κάποια επιπλέον απογεύματα.
Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί εάν με τον Καποδίστρια υποχρεούνται οι φαρμακοποιοί της επαρχίας να διανυκτερεύουν στο φαρμακείο ή από το σπίτι τους ( η νομοθεσία για έξη φαρμακεία είναι πεπαλαιωμένη μιας και αναφερόταν νομίζω στους παλαιούς δήμους και κοινότητες.)Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε όπου συνεχώς δεχόμαστε χτυπήματα ως κλάδος και απώλειες, είναι απαραίτητο να έχουμε και διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο να διαχειριζόμαστε με τεκμηριωμένες απόψεις και δυναμικό τρόπο.

Με τιμή

Ανδρέας Κωνσταντινίδης
Γραμματέας Φ.Σ. Καβάλας-Αντιπρόσωπος στον Π.Φ.Σ