ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Παλιές οφειλές ασφαλιστικών ταμείων...

Η είδηση μεταδίδεται από τα ΜΜΕ: «Αρχίζει σήμερα η εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους ιατρούς..»
Συμπλήρωση δική μου: η εξόφληση θα γίνει με «κούρεμα» από 10-20%.
Αναγκαία συμπεράσματα: Ο ΠΦΣ συμφώνησε και συμπεριέλαβε σε νόμο πριν ένα χρόνο, ότι το «κούρεμα» για τις οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς θα ήταν 3,5%. Τότε κάποιοι λαλίστατοι «επαναστάτες του γλυκού νερού και του facebook» σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης για δήθεν «ξεπούλημα» του ΠΦΣ. 
Σήμερα βέβαια σιωπούν. Διότι οι φαρμακοποιοί εξοφλήθηκαν από τον ΟΠΑΔ πριν από μήνες, ενώ η εξόφληση των ιατρών μόλις τώρα αρχίζει…  Διότι το «κούρεμα» των ιατρών είναι τριπλάσιο έως εξαπλάσιο των φαρμακοποιών και ας μη μιλάμε για τα «κουρέματα» διαγνωστικών κέντρων και λοιπών φορέων που φτάνουν έως 30%!
Κι ας μη ξεχνάμε ότι έτσι κι αλλιώς κατά μέσον όρο είχαμε από τον ΟΠΑΔ συνηθισμένες περικοπές συνταγών της τάξης του 2%, ενώ το «κούρεμα» του 3,5% έγινε με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο χωρίς περαιτέρω έλεγχο κουπονιών κλπ και χωρίς φυσικά περαιτέρω περικοπές. 
Γιατί τα γράφω αυτά; Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, όπως συνηθίζεται να λέγεται για κάθε αφήγημα με ιστορική αναδρομή.
Γνωρίζω ότι θα σπεύσουν οι γνωστοι… άγνωστοι να αναρωτηθούν: «είσαι δηλαδή ευχαριστημένος με απο το κούρεμα του 3,5%, ή είσαι ευχαριστημένος από την αργοπορημένη εξόφληση του ΟΠΑΔ..;»
Απαντώ ευθέως: Φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένος. 
Γι΄αυτό κι όσο υπήρχε ο ΟΠΑΔ ήμασταν σε συνεχή σύγκρουση με τη διοίκησή του με αλλεπάληλες διακοπές συμβάσεων κλπ. 
Με το σημείωμα αυτό απλώς κάνω μια εκτίμηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η διοίκηση του ΠΦΣ, που αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικότερος από τον τρόπο που το χειρίσθηκαν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων φορέων που είχαν απαιτήσεις από τον ΟΠΑΔ.
Άλλωστε από τη ζημιά δεν περιμένεις κέρδος. 
Προσπαθείς τουλάχιστον να σταματήσεις τη ζημιά το συντομότερο δυνατόν.

Υ.Γ. Για τις οφειλές των άλλων ταμείων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΣΜΕΔΕ, Οίκος Ναύτου κλπ) από το 2011 και το 2012 πολύ σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα των πολύμηνων προσπαθειών.


Α.Κ.