ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ-ματα...


Απείρου κάλλους σκηνές και μοναδικοί διάλογοι γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες στον ΕΟΠΥΥ, όπως μαθαίνω από διάφορους εκπροσώπους του ΔΣ του ΠΦΣ που μεταβαίνουν κατά καιρούς στο κτήριο της λεωφόρου  Κηφισίας για να πάρουν τις απαντήσεις που όλοι περιμένουμε… Πότε θα πληρωθούμε, πότε θα ολοκληρωθούν τα διάφορα συστήματα συνταγογράφησης, πότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες να κυλούν και να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα.
Τελευταία μαθαίνω ότι μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου συζήτησε ανοιχτά με τον κ. Παπαγεωργόπουλο το ενδεχόμενο να ετοιμαστεί για ένα ωραίο, ξεκούραστο όσο και παρατεταμένο καλοκαίρι στις ωραίες παραλίες της Εύβοιας. Να πάει ο άνθρωπος να ξεκουραστεί μήπως και οι ρυθμοί αρχίσουν να είναι πιο κατάλληλοι για την εποχή που ζούμε.

Ένα άλλο φλέγον θέμα των ημερών είναι η μετακόμιση των κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού σε ένα γειτονικό κτήριο, πιο κατάλληλο… Αντί το γεγονός αυτό να μας χαροποιεί και να λειτουργεί ως μια δημιουργική διαδικασία που θα οδηγήσει στην διευκόλυνση όλων, το αντιμετωπίζουν και αυτό ως «πάτημα» για να καθυστερούν… Τα είχαμε όλα δηλαδή, μας έκατσε και η μετακόμιση και συμπληρώθηκε το καρέ! Τώρα θα μας λένε για δύο με τρεις εβδομάδες ότι δεν έχουν τακτοποιηθεί γι αυτό αργούν στις πληρωμές τους και στις λοιπές υποχρεώσεις τους…
Όσο για το κερασάκι στην τούρτα; Αυτό είναι σίγουρα η αντιπαράθεση που προκαλούν μεταξύ γιατρών και φαρμακοποιών καθώς κάποιοι της ηγεσίας του Οργανισμού είπαν ξεκάθαρα σε μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ ότι όταν φτάνουν στα φαρμακεία μας συνταγές γιατρών, μη γαστρεντερολόγων, με ομεπραζόλες να μην τις εκτελούμε! Δηλαδή να στέλνουμε πίσω στο γιατρό τον ασθενή δημιουργώντας ταλαιπωρία στο κόσμο και προκαλώντας την αντιπαράθεση γιατρών και φαρμακοποιών. Όχι κύριοι! Να βγάλετε εσείς το φίδι από την τρύπα!