ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Γενική συνέλευση της PGEU

Η γενική συνέλευση της PGEU (Ευρωπαίων φαρμακοποιών) πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 14 και 15 Μαρτίου 2013. Τα θέματα ενδιαφέροντα, οι πρωτοβουλίες για την καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων του φαρμακείου καινοτόμες, όπως η λειτουργία των e-shop φαρμακείων.Ο Γαλλικός φαρμακευτικός σύλλογος αντιμετώπισε το πρόβλημα των ηλεκτρονικών πωλήσεων με υπουργική απόφαση που δημιουργεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα σε έναν ελεγχόμενο ισότοπο βάση του οποίου όσα φαρμακεία ενδιαφέρονται να κάνουν ηλεκτρονικές πωλήσεις οφείλουν να εναρμονιστούν με την λειτουργία αυτή. Έτσι ώστε να ελέγχεται το προϊόν, η τιμή του, η γνησιότητα του και η ασφαλής διάθεσή του.το σύστημα λειτουργεί από την 01/01/2013


Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

Έως το τέλος του έτους ψηφίζεται οδηγία για την αναγνώριση επαγγελματικών δεξιοτήτων ασκουμένων φαρμακοποιών με 3ετη εκπαίδευση πτυχιούχων φαρμακοποιών για προσβασιμότητα στο φαρμακευτικό επάγγελμα.

Συνεχής δια βίου εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες.
self care (αυτοφροντίδα).
self medication (παραγωγή ιδιοσκευασμάτων για πώληση εντός του φαρμακείου)
blue print ευρωπαϊκό σύστημα πώλησης και αναγνώρισης προϊόντων με τερματικό.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την microsoft Ιρλανδίας και περιέχει αναγνώριση και κωδικοποίηση στοιχείων για πλαστά φάρμακα, τιμές, παράλληλες εξαγωγες, ελεγχο πωλήσεων ΜΗΣΥΦΑ και δερμοκαλλυντικών προϊόντων.


Συζητήθηκαν επίσης θέματα ελλείψεων, - φαρμακων υψηλου κοστους - ενδεχομενη πώληση μη.συ.φα στα super market.
Η πρόταση της γενικής συνέλευσης είναι η δημιουργία ειδικής σήμανσης που θα διασφαλίζει την διακίνηση των προϊόντων αυτών μόνο από τα φαρμακεία.
Η γενική συνέλευση της PGEU έλαβε απόφαση στήριξης του Π.Φ.Σ. για την αποκλειστική διάθεση ΜΗΣΥΦΑ απά τα ελληνικά φαρμακεία. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.


Γιάννης Μακρυγιάννης
Πρόεδρος ΦΣ Λάρισας