ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φ.Σ Θεσσαλονίκης «Το αίμα είναι ζωή»

Pharma Team: Αναδημοσίευση της εφημερίδας Μακεδονία

«Το αίμα είναι ζωή» 

Με το μήνυμα «δώστε αίμα, δώστε ζωή» ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη αιμοδοσία του.
 «Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αυτής της προσφοράς. Η προσφορά αίματος είναι μία κορυφαία εκδήλωση ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

 Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, από τις 2 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου και είναι ανοικτή για τα μέλη του Συλλόγου και τις οικογένειες τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του ΣΥΦΑ, φίλους και γνωστούς.
Πριν από την αιμοληψία πρέπει να είστε ξεκούραστοι, να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ.

Όπως είναι γνωστό, η μόνη πηγή παραγωγής αίματος είναι ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ οι ανάγκες για αίμα είναι ποικίλης αιτιολογίας και συνεχώς αυξανόμενες. Οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας ανέρχονται σε 650.000 μονάδες αίματος.
«Δυστυχώς δεν καλύπτονται ούτε οι μισές από τους εθελοντές αιμοδότες, ενώ εισάγουμε μονάδες και από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό έναντι αδρής αμοιβής. Η εθελοντική και συστηματική δωσε λιγο αιμα σώζεις μια ζωη προσφορά αίματος, ώστε να υπάρχει καθημερινή εισροή αίματος στις μονάδες αιμοδοσίας της χώρας, είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες αί ματος, ώστε να αντιμετωπίζονται με επιτυχία οι ανάγκες των ασθενών σε αίμα. Οι φαρμακοποιοί του Συλλόγου Θεσσαλονίκης κάνουμε ένα βήμα μπροστά, στεκόμαστε στο ύφος των περιστάσεων και δείχνουμε με τον καλύτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ