ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Παρελειπόμενα από την εκδήλωση Prix Galien

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων Prix Galien που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, το λόγο έλαβε για να απευθύνει χαιρετισμό και ο Αμερικάνός πρεσβευτής στην Αθήνα.
Μεταξύ άλλων απήυθυνε μία παραίνεση προς όλες τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, ώστε να δώσουν «αέρα» στην αγορά μέσω επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας, να βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων, να τολμήσουν στη διάδοση της καινοτομίας. Τους ζήτησε να μην φοβούνται την κρίση, να αντιμετωπίσουν το μέλλον με πνοή μεγαλύτερης ελευθερίας στη φαρμακευτική αγορά και να αυξήσουν τις πιστώσεις τους. 

Ανέφερε επίσης πως στο εμπορικό τμήμα της πρεσβείας του, έχει δώσει προσωπικά εντολή να βοηθηθούν προς αυτή την κατεύθυνση όλες οι αμερικάνικες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες.
Τα λόγια αυτά δίνουν εξηγούν και το γεγονός, πως στον κατάλογο με τις οκτώ πολυεθνικές εταιρίες που δεν παρέχουν τη δίμηνη πίστωση προς τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες, δεν υπάρχει καμμία αμερικανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΠΦΣ ο κύριος Καραγεωργίου, ο οποίος υπερθεμάτισε τα λόγια του αμερικανού διπλωμάτη για ελπίδα ενός νέου ξεκινήματος της φαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας. 
Ο γραμματέας του ΠΦΣ έκανε το ακόλουθο σχόλιο στο  Pharma Team
 «Ο θεσμός των βραβείων Prix Galien ουσιαστικά ουσιαστικά σφραγίζει την είσοδο στη φαρμακευτικής, και στη χώρα μας, των βιοτεχολογικών προϊόντων και τη χρήση φαρμάκων που παρασκευάζονται με αυτές τις μεθόδους. 
Η νέα εποχή που περιγράφουμε τόσο καιρό έχει ξεκινήσει, έστω κι αν ο ΕΟΦ και ο ΕΟΠΥΥ δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα».