ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Διαφοροποίηση στις συμμετοχές για αναιμίες και ΧΝΑ


ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων».

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ.ΔΥΓ3(α) /οικ.4146 (ΦΕΚ 43/15 Ιανουαρίου 2013) ορίστηκε ότι:
Α) Μετά το πρώτο εδάφιο που ακολουθεί την υποπερίπτωση 19 της περίπτωσης Β της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ(3)α/οικ. 104747 κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται εδάφιο ως εξής:
Ειδικά για τους πάσχοντες από τις παθήσεις της υποπερίπτωσης 4 της περίπτωσης Β
(Μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία , ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και ομόζυγη δρεπανοκυτταρική αναιμία) η μηδενική συμμετοχή αφορά και τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν την αντιμετώπιση των διαταραχών, επιπλοκών και προβλημάτων υγείας που δύνανται να προκύψουν συνεπεία των ανωτέρω συγκεκριμένων παθήσεων και που είναι επιστημονικά συνδεδεμένα με αυτές και εφόσον τούτο αποδεικνύεται από σχετική ιατρική γνωμάτευση.
Β) Το δεύτερο εδάφιο που ακολουθεί την υποπερίπτωση 19 της περίπτωσης Β της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ.104747/2012 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β ́ 2883) τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής:


Δεν καταβάλλουν συμμετοχή για όλα τα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι ασθενείς τελικού σταδίου χρόνιας νεφρικής νόσου σε εξωνεφρική κάθαρση, καθώς και οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί.

Ο Πρόεδρος 
Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος