ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πρόταση ΠΦΣ για αποφυγή ζημιών από την πτώση των τιμών


Μεσοσταθμική μείωση που θα αγγίξει το 7% αναμένεται και πάλι στις τιμές των φαρμάκων, όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών των Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας. Η νέα μείωση ωστόσο θα σημάνει μια νέα αιτία δεινών για τα φαρμακεία των οποίων τα αποθέματα θα πρέπει να διατεθούν στην λιανική, με τιμές σχεδόν η ...εντελώς ίδιες με την χονδρική στην οποία αγοράστηκαν. 
Κι έτσι θα κληθούμε να πληρώσουμε και πάλι εμείς τα "σπασμένα" της φαρμακευτικής δαπάνης αφού η πρότασή μας για έκπτωση της τάξεως του 2% με 3% στην φορολογία μας ώστε να καλυφθεί η διαφορά από τα προσδοκόμενα κέρδη, σε σχέση με αυτά που τελικά μπαίνουν στα ταμία μας, απορρίφθηκε... Είναι σαφές λοιπόν ότι η πρόταση που διατύπωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου για διάθεση των αποθεμάτων μας με τις προηγούμενες τιμές, και ως εκ τούτου την ισχύ των νέων τιμών μόνο για τα προιόντα που θα προμηθευτούμε απο την ισχύ του νέου δελτίου τιμών και μετά, είναι ζωτικό για εμάς να τύχει θετικής υποδοχής.
Tην πρόταση θεωρεί εφαρμόσιμη τόσο η ΗΔΙΚΑ όσο και οι εταιρίες μηχανογράφησης φαρμακείων που δηλώνουν ότι μπορούν κάλλιστα να την υποστήριξουν και δεν βλέπουν κανένα λόγο για τον οποίο δεν θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή.  Ας ελπίσουμε ότι θα πράξουν τα δέοντα οι "σοφοί" των ηγεσιών στα συναρμόδια υπουργεία και ότι δεν θα τρέχουμε πάλι εμείς να πληρώσουμε τη...νύφη της φαρμακευτικής δαπάνης.