ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΠΦΣ: Πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ - Ετέθη θέμα ατομικών συμβάσεων


ΑΘΗΝΑ 5/12/2012
ENHMΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ. Ελήφθη απόφαση δυνατότητας δημιουργίας  και ατομικών συμβάσεων που θα ισχύουν παράλληλα με την υπάρχουσα Συλλογική Σύμβαση.
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε :
«να εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού η δυνατότητα σύναψης παράλληλα με τις υπάρχουσες και ατομικών συμβάσεων με τους φαρμακοποιούς παρόχους του Οργανισμού σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις του άρθρου 9 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να υπογράψει τις σχετικές ατομικές συμβάσεις».
Κατά παράβαση όλου του νομικού πλαισίου που υπάρχει και με παράνομη απαρτία το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ με εισήγηση του πρόεδρου του, έλαβε τελικώς την απαράδεκτη αυτή απόφαση , σε μια εμφανή προσπάθεια να διασπάσει το ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο των Φαρμακοποιών και να κλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί . Παρά το γεγονός ότι κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεν δημιουργείται από την απόφαση αυτή, προδίδει μια νοοτροπία και ένα μελλοντικό σχεδιασμό που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τον κλάδο.  Την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρει ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες καθυστερήσεις πληρωμών.
Ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ.  κατήγγειλε την διαδικασία και αποχώρησε τονίζοντας τα εξής :
·        « Οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αποτυχημένα διοικητικά μέτρα. Όσο το πρόβλημα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ υπάρχει και όσο η κρίση ρευστότητας των φαρμακείων υπάρχει, τόσο θα υπάρχουν και οι αγώνες των Φαρμακοποιών
·        Οι Κοινοτικές Οδηγίες , οι νόμοι και οι δεσμεύσεις υπάρχουν και πρέπει να γίνονται σεβαστές και μην εφευρίσκονται παράνομες μεθοδεύσεις, από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ 
·        Το σύνολο των Φαρμακοποιών της χώρας - χωρίς καμιά εξαίρεση - οφείλουν να απέχουν από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων καισυνεπώς χρέος όλων μας είναι να ακυρώσουμε στην πράξη αυτή τη μεθόδευση. Διαφορετικά θα είναι σαν να τους πουλάμε το σκοινί που θα μας κρεμάσουνε.
·        Εντός των επομένων ημερών σε εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ θα κατατεθούν αγωγές για τόκους υπερημερίας για κάθε ημέρα καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα δίνουμε αγώνα επιβίωσης . Θα σεβαστούμε την  Αξιοπρέπεια μας , το Λειτούργημα μας , το Εισόδημά μας και τη Δουλειά μας.

---------
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης :




«Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να διασπάσουν τον κλάδο.
Τους καλούμε αντί για απαράδεκτες μεθοδεύσεις να τηρήσουν το νόμο , τη συλλογική σύμβαση, τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους.
Τα 10.000.000 των ελλήνων πολιτών όλος ο υγειονομικός κόσμος και οι Φαρμακοποιοί με μια αδιάσπαστη Ενότητα
ΑΠΑΙΤΟΥΝ
·               Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ
·               Την τήρηση των νόμων
·               Την αναβάθμιση της Περίθαλψης»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ